Την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, για χρέη 450.000 ευρώ προς το Δημόσιο ζήτησε με αίτημα της προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Εισαγγελία του του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το σχετικό αίτημα που αποστάλθηκε στις 27 Ιανουαρίου προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αποκάλυψε η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, ζητείται η άρση της ασυλίας του Έλληνα ευρωβουλευτή ώστε να του ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με το έγγραφο, τα συνολικά χρέη του κ. Κύρτσου προς το Δημόσιο ανέρχονται σε 459.918,18 ευρώ, και προέρχονται από την εκδοτική επιχείρηση Free Sunday, την οποία ίδρυσε και διηύθυνε ο Γ. Κύρτσος και στη συνέχεια ο γιoς του, Χρήστος.

Τι απαντάει ο ευρωβουλευτής

Ο Γιώργος Κύρτσος από την πλευρά του, κάνει λόγο για στοχευμένη επίθεση εναντίον του από τα “τρολς του Μαξίμου” για χρέη από το 2012 και για υπόθεση που έχει προκαλέσει άλλες τρεις φορές την άρση της ασυλίας του. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, “η τράπεζα μου έδωσε εκδοτικό δάνειο έναντι ακινήτων ίσης αξίας, τα πήρε σε μισή τιμή και έτσι χρωστάω. 40% των αποδοχών μου πηγαίνουν σε ρυθμίσεις”.

Παράλληλα, κάνει επίθεση και στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για “χαριστικές ρυθμίσεις” σε δικές τους οφειλές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ