Συναγερμός σήμανε στις ελληνικές αρχές όταν κατά την διάρκεια ελέγχου σε όχημα που επέβαιναν τρεις Τουρκοκύπριοι, δυο άνδρες και μια γυναίκα με καταγωγή απο τη Βρετανία, εντοπίστηκαν 45 πιστολια 20 μάρκας blow και 25 μάρκας, Walter.
Τα τρία άτομα συνελήφθησαν δευτερόλεπτα αφού είχαν περάσει στην χώρα μας από την Τουρκία, μέσω του συνοριακού σταθμού στους Κήπους Έβρου.
Τα όπλα ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα στο πορτ παγκαζ του αυτοκινήτου.
Επίσης στην κατοχή τους βρέθηκαν αρχαία νομίσματα, δυο στιλετα, λαθραία τσιγάρα, 9 κινητά τηλέφωνα, 12 κάρτες sim καθώς και 700 ευρώ σε μετρητά.
Ο εντοπισμός και η συλληψή τους έγιναν στις 7 το απόγευμα της Κυριακής.
Πλέον οι αρχές αναζητούν τους παραλήπτες των όπλων προκειμένου να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία απασχολεί ιδιαίτερα την ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν χθες (12-2-2023) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί, δύο άνδρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση όπου εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, και να πραγματοποιούν είσοδο στη χώρα από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων.
Σε ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος οι ανωτέρω αστυνομικοί με τη συνδρομή του σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών ¨Μάγια¨ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τελωνειακών υπαλλήλων, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου και κατάσχεσαν 45 πιστόλια.

Σε περαιτέρω έρευνα βρέθηκαν επιπλέον στο όχημα και κατασχέθηκαν:

2 αναδιπλούμενα μαχαίρια

18 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί,

27 νομίσματα και 10 τμήματα νομισμάτων για τα οποία διερευνάται αν εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς,

1 μεταλλικός τρίφτης,

9 κινητά τηλέφωνα και δώδεκα κάρτες (sim),

1 ηλεκτρονική συσκευή και

το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.