Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία και φωτογραφίες 19 προσώπων που κατηγορούνται ως μέλη πολυμελούς κυκλώματος για οικονομική απάτη – μαμούθ.
Ειδικότερα, μέσω εταιρειών-βιτρίνα, εξαπάτησαν επιχειρήσεις, κυρίως εμπορίας τροφίμων και ποτών, αγοράζοντας προϊόντα με ακάλυπτες επιταγές ή πλαστά τραπεζικά εμβάσματα και τα μεταπωλούσε σε ανταγωνιστικές τιμές.
Η συνολική ζημιά που προκλήθηκε στις παθούσες επιχειρήσεις φέρεται να ανέρχεται σε 2,6 εκατ. ευρώ.
Η δημοσιοποίηση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.astynomia.gr/2023/06/15/15-06-2023-anakoinosi-schetika-me-dimosiopoiisi-stoicheion-taftotitas-kai-fotografion-19-atomon-se-varos-ton-opoion-askithike-poiniki-dioxi-gia-tis-kata-periptosi-axiopoines-praxeis-tis-diefthynsis/

Πώς δρούσαν 

Από την έρευνα προέκυψε ότι δρούσαν τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022 έως και τον Απρίλιο του 2023.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες επικοινωνούσαν με διάφορες εταιρείες, επιχειρήσεις, καταστήματα ή και πολίτες σε όλη τη χώρα, λέγοντάς τους ότι έπρεπε να προχωρήσουν στην εξόφληση χρεών ή να καταβληθεί κάποιου είδους προκαταβολή. Με τον τρόπο αυτό αποκτούσαν επαφή μαζί τους και στη συνέχεια τους έστελναν έναν υπερσύνδεσμο -link- που όταν τον πατούσαν οδηγούσε σε ηλεκτρονικό περιβάλλον που προσομοίαζε απόλυτα με αυτό των τραπεζών.
Με αυτόν τον τρόπο κατάφερναν να αποκτήσουν τους κωδικούς ασφαλείας των θυμάτων τους και κατ’ επέκταση πρόσβαση στον ηλεκτρονικό λογαριασμό -e banking- αρπάζοντας τα χρήματα που υπήρχαν στους λογαριασμούς τους.
Τα θύματα τους ήταν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας: Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κέρκυρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ