Συνελήφθησαν οι πρώτοι δύο κατηγορούμενοι για την αρπαγή και την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από τον αρμόδιο Ανακριτή.
Σύμφωνα με το Φως στο Τούνελ, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης (9/5) ενώπιον του Ανακριτή και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για άμεση συνέργεια στην αρπαγή και την ανθρωποκτονία σε βάρος του 26χρονου οπτομέτρη.
Πρόκειται για τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση, για τους οποίους είχαν εντοπιστεί ενοχοποιητικές, σε βάρος τους, τηλεφωνικές συνομιλίες με τον “εγκέφαλο”. Είναι εκείνοι με το υποτιθέμενο ταξίδι που έκαναν, για να πουλήσουν κάρβουνα και στην πραγματικότητα τους έχει αποδοθεί η μεταφορά και η τελική εξαφάνιση του πτώματος του Μάριου, για την οποία μέχρι σήμερα η μητέρα του και η Δικαιοσύνη ζητούν απαντήσεις.
Αυτές οι δύο πρώτες συλλήψεις άνοιξαν την πόρτα στην τελική πορεία της υπόθεσης για την πλήρη εξιχνίαση.
Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμη τέσσερις συλλήψεις εμπλεκομένων στην απαγωγή και την δολοφονία του άτυχου νέου που θα προκαλέσουν αίσθηση.

Το χρονικό της συγκλονιστικής υπόθεσης

Ήταν Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 όταν η Βαρβάρα Θεοδωράκη είδε για τελευταία φορά τον 26χρονο τότε, μονάκριβο γιο της.
Ο Πέτρος Μιχαλεάκος… «φίλος» για χρόνια της οικογένειας, έστησε την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου και στη συνέχεια προσποιείτο τον δήθεν διαπραγματευτή και δήθεν έκανε εκείνος τις συνεννοήσεις με τους απαγωγείς, απαιτώντας από την μάνα του νεαρού να μην απευθυνθεί στις Αρχές.
Όταν τελικά απευθύνθηκε σε αυτές, σύντομα κατάλαβαν τον σατανικό ρόλο του Μιχαλεάκου οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν για την απαγωγή όπως και τους συνεργούς του, ενώ στην ουσία πρόλαβαν και δεύτερο χτύπημα, αυτή την φορά σε βάρος της ίδιας της μητέρας του δολοφονημένου Μάριου.
Πρωτόδικα, ο αμετανόητος Πέτρος Μιχαλεάκος που επιμένει να αρνείται την εμπλοκή του, παρά την πληθώρα στοιχείων σε βάρος του, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Στη σύζυγο του Βούλα Σιούταλου επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος.
Για την υπόθεση του Μάριου έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν.
Στον Αναστάσιο Μπασαντή, επιβλήθηκε η ποινή των 6 χρόνων με αναστολή, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης.
Ο Αριστείδης Κορέντιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος.
Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα, που είναι εξαγοράσιμες.
Οι τελευταίοι τρεις, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη. Αθώοι κρίθηκαν η σύζυγος του Κορέντιου, και ο Π. Χ. , λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.
Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση άνοιξε ξανά, καθώς από την έρευνα των ανακριτικών αρχών προέκυψαν 8 νέοι κατηγορούμενοι. Οι έξι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, οι δύο εξ αυτών είναι γιοι του φερόμενου αρχηγού της σπείρας. Ο ένας εν ενεργεία αστυνομικός και ο άλλος απόστρατος της αστυνομίας.