Μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για τα αδικήματα της απειλής και της εξύβρισης κατέθεσε ο υπάλληλος του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» μετά την επίθεση που δέχθηκε.

Ο 23χρονος υπάλληλος υποστήριξε σύμφωνα με τον ANT1 ότι o πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «ήταν εκτός εαυτού. Με εξύβρισε, με απείλησε και μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία».

Ο νεαρός υπάλληλος είχε ενημερωθεί από τους αστυνομικούς που είχαν επέμβει στην υπόθεση την περασμένη Παρασκευή που έγινε το συμβάν ότι είχε το δικαίωμα να κάνει μήνυση, εκείνος είχε επιφυλαχθεί για την άσκηση του δικαιώματός του και εν τέλει προχώρησε την Τετάρτη (3/7) στην υποβολή της έγκλησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ είχε δηλώσει έτοιμος να ζητήσει άρση της ασυλίας του σε περίπτωση μήνυσης από τον υπάλληλο.
“Έχω ασυλία”

«Έχω ασυλία» φέρεται να είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης στον αστυνομικό που εκλήθη από τον 23χρονο υπάλληλο, λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τον βουλευτή ο οποίος του επιτέθηκε επειδή του είπε ότι δεν μπορούσε να επιβιβασθεί στο αεροπλάνο για το Ηράκλειο, αφού είχε καθυστερήσει να πάει στην πύλη αναχώρησης.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία ενημερώθηκε από έναν σεκιούριτι του αεροδρομίου για φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε υπάλληλο και τον Λευτέρη Αυγενάκη. Άμεσα κατευθύνθηκε στο σημείο περιπολία του αεροδρομίου. Εκεί τους περίμενε ο υπάλληλος μαζί με δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Ο υπάλληλος φέρεται να είπε ότι “ο κ. Αυγενάκης μου άρπαξε το τηλέφωνο την ώρα που μιλούσα με τον προϊστάμενό μου προκειμένου να του μιλήσει, γιατί δεν κατάλαβε ότι έχασε την πτήση παρότι είχαν γίνει 3 αναγγελίες, και έλεγε να ανοίξει η πύλη”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αυγενάκης είπε στους αστυνομικούς “παιδιά, μην ασχολείστε γιατί έχω ασυλία”.

Σημειώνεται ότι και στην ανακοίνωση της ΟΣΕΥΠΕ που κατήγγειλε πρώτη το περιστατικό, αναφέρεται ότι ο πρώην υπουργός «φαίνεται να πούλησε “τσαμπουκά” απειλώντας τον έναν εκ των δοκίμων αστυνομικών ότι θα τον μεταθέσει. Μάλιστα όταν επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν φώναζε “μην με ακουμπάτε έχω ασυλία”. Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι το σκηνικό έχει βιντεοσκοπηθεί».