Για την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών και τις μελλοντικές της ενέργειες μίλησε η Μαρία Καρυστιανού.
«Όλα τα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου στάθηκαν στο πλευρό μας. Θέλαμε να παραμείνει ανοιχτή η καταγγελία. Ζητήσαμε να μας παραπέμψουν σε δυο επιτροπές. Επίσης θέλουμε να εξετάσει το θέμα σχετικά με τις παρεμβάσεις και τις παραλείψεις, αυτό είναι που μας καίει. Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Στην Ελλάδα δεν μας επιτρέπεται να τους τιμωρήσουμε», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών.
«Το θέμα των ευθυνών σε αυτό το δυστύχημα δεν μπορεί να είναι κομματικό» τόνισε και πρόσθεσε: «Το θέμα μας δεν είναι κομματικό, στο θέμα της απαξίωσης δεν μπορεί να υπάρχει κάτι κομματικό. Για ποιον λόγο η Επιτροπή δεν έκανε την δουλειά της, να ζητήσει εξηγήσεις από τους πολιτικά υπεύθυνους. Όλο το βάρος έχει πέσει σε δύο υπαλλήλους, ενώ δεν φταίνε μόνο αυτοί. Η Ευρώπη μπορεί να ζητήσει από τους Έλληνες δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους».
Όσον αφορά στις μελλοντικές της ενέργειες μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, είπε πως «θα ετοιμάσουμε έναν ογκωδέστατο φάκελο και θα τον παραδώσουμε στην ευρωπαία εισαγγελέα».
Επίσης μίλησε για τις 1.350.000 υπογραφές που είχαν συγκεντρωθεί στο ψήφισμα, υποστηρίζοντας ότι «το τραγικό του θέματος είναι ποια η ανταπόκριση της Ελλάδας στις υπογραφές που συγκεντρώθηκαν. Είναι ένα επιπλέον όπλο οι υπογραφές για εμάς για τις επόμενες κινήσεις μας».
Στη συνέχεια η Μαρία Καρυστιανού πρόσθεσε: «Εγώ από την αρχή μιλούσα για χειραγώγηση της δικαιοσύνης, το μόνο που μου έκανε εντύπωση πως οι βουλευτές παρόλο που υπάρχουν τόσα στοιχεία συνεχίζουν να επιμένουν στην προσπάθεια συγκάλυψης. Ελπίζω στο ψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση να αλλάξουν κάποια πράγματα. Έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη, για βοήθεια συνεχίζουμε μόνοι μας την έρευνά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ