Την ώρα που η ηγεσία του Αρείου Πάγου στελεχώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τους κ. κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και Βασίλειο Πλιώτα, οι οποίοι ορίστηκαν ο πρώτος πρόεδρος του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου και ο δεύτερος εισαγγελέας του, το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναμένεται και η κάλυψη της θέσης του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ακόμη, σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η κάλυψη των κενών θέσεων των αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.

Πιο αναλυτικά, η θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα παραμείνει κενή σε περίπου δυο μήνες από σήμερα, καθώς αποχωρεί από αυτή η πρόεδρός του, η κ.Ανδρονίκη Θεοτοκάτου. Η σημερινή πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ηλικίας 62 ετών, αποχωρεί όχι λόγω συνταξιοδότησης αλλά γιατί συμπλήρωσε τετραετία στη συγκεκριμένη θέση που είναι το ανώτατο συνταγματικά προβλεπόμενο όριο.

Για τη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με πληρoφορίες ο αντικαταστάτης φαίνεται πως θα είναι γνωστός άνδρας με εμπειρία και γνώση του συγκεκριμένου αντικειμένου.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην πλήρωση των κενών θέσεων των αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου, αναμένεται επίσης άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πλήρωσή τους, με βάση την επετηρίδα αρχαιότητας των δικαστικών λειτουργών.