Την Παρασκευή (28/06) θα γίνει η δίκη του δημοσιογράφου που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος ενώ σημειώνεται πως παραμένει υπό κράτηση.
Την ίδια στιγμή, ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, δικηγόρος του κατηγορούμενου δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ξεκαθάρισε πως η κατηγορία αφορά σε απειλή ενώ επανέλαβε ότι έχει γίνει μήνυση και από την πλευρά του δημοσιογράφου.
«Δεν αφέθηκε ελεύθερος αλλά κρατείται στα πλαίσια του αυτοφώρου μέχρι αύριο (28/06) που θα γίνει η δίκη. Η κατηγορία είναι απειλή στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας. Η απλή σωματική βλάβη δεν ήταν στα πλαίσια του αυτοφώρου και επειδή έχει γίνει μήνυση και από την πλευρά του δημοσιογράφου, θα γίνει νέα προκαταρκτική εξέταση, θα πάει η υπόθεση στον εισαγγελέα και θα γίνει από εκεί η δίωξη» ανέφερε στο MEGA.
Και συνέχισε: «Η μήνυση έγινε γιατί δέχτηκε και αυτός χτυπήματα και την απώθησε και γι’ αυτο έγινε αυτό. Η κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο και έχει μία γνωμάτευση από το ΚΑΤ. Υπάρχει μία γνωμάτευση γιατρού. Οι γιατροί νομίζω δεν ενημέρωσαν τις Αρχές για το περιστατικό. Ο τραυματισμός είναι πολύ ελαφρύς, μιλάμε για ένα χτύπημα κάτω από την μύτη», δήλωσε ο δικηγόρος.

«Δεν έχει υπάρξει καταγγελία»

Ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος πρόσθεσε πως δεν υπάρχει ποινική δίωξη για εξύβριση ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχει προηγούμενη καταγγελία εις βάρος του.
«Προφανώς σε έναν καυγά ανταλλάσσονται ύβρεις αλλά δεν έχει υπάρξει ποτέ καταγγελία από την τωρινή σύντροφό του ούτε από την πρώην σύζυγό του. Το δικαστήριο που θα γίνει αύριο είναι μόνο για απειλή. Στην κατάθεσή της λέει ότι τον χτύπησε. Νομικά, όταν δέχεσαι απειλή έχεις δικαίωμα να απαντήσεις».
Ο κ. Αλεξανδρόπουλος υπογράμμισε επίσης πως η σύντροφος του δημοσιογράφου δεν ζήτησε το panic button. «Η μήνυση του πελάτη μου είναι για σωματική βλάβη. Θα γίνει έρευνα. Panic button δεν έχει ζητήσει η σύντροφός του αλλά έχει ζητήσει η πρώην σύζυγός του, η οποία την κατηγόρησε για απειλή αλλά δεν ζήτησε την ποινική του δίωξη».