Με τις ψήφους της ΝΔ, η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα.
Στην επί της αρχής τουλάχιστον ψηφοφορία το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης– το ΚΙΝΑΛ δήλωσε παρών – καταψήφισαν τις προωθούμενες διατάξεις.
Με το νομοσχέδιο αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο που διέπει σειρά ειδεχθών εγκλημάτων, εισάγεται η έννοια των επιβαρυντικών περιστάσεων, ενώ διευρύνεται και το αξιόποινο.
Πλέον οι ποινές για εγκλήματα όπως ανθρωποκτονία, βιασμός ή ληστεία μετά φόνου θα τιμωρείται αποκλειστικά με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ αυστηροποιείται και το ποινικό πλαίσιο για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής που τελούνται σε βάρος ανηλίκων.
Σε κάθε περίπτωση η ψηφοφορία ήταν δια των εισηγητών και δεν πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, εξέλιξη που δεν επετρεψε στον Ανδρέα Λοβέρδο να εκφράσει την αντίθεσή του στη στάση του ΚΙΝΑΛ.
Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος δήλωσε από το βήμα πως συμφωνεί επί της αρχής με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιωτης ψήφισε αρχικά εκ παραδρομής “ναι” επί της αρχής στο νομοσχέδιο, προκαλώντας σύγχυση σε συναδέλφους του και δημοσιογράφους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ