«Κατέπεσαν πλήρως οι συκοφαντίες εις βάρος της Βασιλικής Θάνου», λέει ο δικηγόρος της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλης Καπερνάρος, ανακοινώνοντας ότι καταλήγει στο αρχείο εκ νέου η υπόθεση των καταγγελιών του αποθανόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, κατά της πρωην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.
Όπως λέει ο δικηγόρος “μετά την ανάσυρση της από 11-05-2016 μηνυτήριας αναφοράς του Ανδ. Βγενόπουλου, που διατάχθηκε, την 5-5-2022, από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Αθηνών Χρ. Μπαρδάκη και μετά από νέα έρευνα, που διεξήχθη από τον επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα Μκ. Ποιμενίδη, ο τελευταίος, με την υπ’ αριθμόν 1503/2022 διάταξή του, έκρινε ότι ουδόλως αποδείχθηκαν οι καταγγελίες του Α. Βγενόπουλου κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και ότι η ως άνω μηνυτήρια αναφορά πρέπει να τεθεί στο αρχείο, για δεύτερη φορά”.
Η έρευνα διατάχθηκε μετά την δημοσιοποίηση ηχητικού – συνομιλίας, μεταξύ του Α. Βγενόπουλου και της Δ.Μ., την οποία είχε καταγράψει, τον Απρίλιο του 2016, ο ίδιος ο μετέπειτα αποβιώσας επιχειρηματίας, “χωρίς όμως ουδέποτε να επικαλεσθεί το εν λόγω ηχητικό, ούτε κατά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς του ούτε και αργότερα, όταν κλήθηκε και εξετάσθηκε, ως μάρτυρας, ενώπιον του Εισαγγελέα”.
Όπως περιγράφει ο κ. Καπερνάρος ο Οικονομικός Εισαγγελέας αποφάσισε, θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο ότι δεν αποδείχθηκε πως η κα Θάνου έστειλε την Δ.Μ., ως αγγελιοφόρο της, για να ζητήσει ανταλλάγματα από τον επιχειρηματία Ανδ. Βγενόπουλο. Μάλιστα υπενθυμίζει ότι στην ίδια κρίση είχε καταλήξει και η έρευνα της Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννας Ζαΐρη που διεξήχθη το 2016.
Αναφέρει δε πως παρά το γεγονός ότι η ίδια η κα Θάνου, την 1/9/2022, με αίτηση της ζήτησε να κληθεί και να καταθέσει, εκ νέου, ο εισαγγελέας, έκρινε ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο.

Αγωγή

Καταλήγει δε πως “κατά συνέπεια, κατέπεσαν πλήρως οι συκοφαντίες εναντίον της Βασιλικής Θάνου, οι οποίες περιέχονταν στο δημοσίευμα της ως άνω ιστοσελίδας δηλ.
α) ότι δήθεν, από το ηχητικό που δημοσιοποίηση πρόκυπτε πως η Θάνου εκβίαζε τον Βγενόπουλο και πως και πως αποδεικνύονταν οι εναντίον της καταγγελίες, παραβιάζοντας έτσι και το τεκμήριο αθωότητας, το οποίο υποχρεούνται να σέβονται οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιογραφικές δεοντολογίας και
β) ότι δήθεν η προηγούμενη, περί αρχειοθέτησης εισαγγελική διάταξη ήταν διαβλητή με αποτέλεσμα μεθόδευσης μεταξύ της Βασιλικής Θάνου και της Άννας Ζαΐρη”.
Η κα Θάνου έχει υποβάλει αγωγή αποζημίωσης για προσβολή προσωπικότητας .κατά της ιστοσελίδας που δημοσιοποίησε το ηχητικό και αναμένεται η έκδοση απόφασης.
Μάλιστα ανέφερε πως ο υπεύθυνος αυτής “δεν εξήγησε ποτέ με ποιόν σκοτεινό και ύποπτο τρόπο περιήλθε στα χέρια του και κυρίως για ποιο λόγο, αντί να καταθέσει το εν λόγω στοιχείο στην Εισαγγελία, όπως υποχρεούται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να το αναρτήσει το διαδίκτυο, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι από το ηχητικό αυτό αποδεικνυόταν δήθεν πως η «Θάνου εκβίαζε τον Βγενόπουλο», διασύροντας έτσι την επίτ.
Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργό, η οποία υπηρέτησε, επί 42 χρόνια την Δικαιοσύνη, χαρακτηριζόμενη από όλους ως ακέραιη και έντιμη Δικαστική Λειτουργός”.