Οι λιανοπωλητές στην Γαλλία σε ένα γενικότερο ομιχλώδες τοπίο στην οικονομία, αναφέρουν ότι ο αριθμός των κλοπών σε τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 20%.
Ο κύριος λόγος αυτής της συμπεριφοράς των αγοραστών είναι ο πληθωρισμός.
Την εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, το τηλεοπτικό κανάλι TF1 σε σχετικό ρεπορτάζ ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι έχουν πια μετατραπεί σε ληστές.
Όλο και περισσότερο, οι securities των παντοπωλείων εντοπίζει επ’ αυτοφώρω ηλικιωμένους όταν προσπαθούν να κλέψουν ένα πακέτο βούτυρο ή τυρί από τον πάγκο του ταμείου.
«Νωρίτερα πιάναμε έφηβους και νέους κλέβουν οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα, χωρίς να πληρώσουν, για παράδειγμα, κάποια ακριβά προϊόντα ή είδη υγιεινής, όπως σαμπουάν ή αποσμητικά, τις περισσότερες φορές για διασκέδαση
Τώρα σταματάμε τους συνταξιούχους και βρίσκουμε πάνω τους κυρίως μικρές συσκευασίες με προϊόντα πρώτης ανάγκης», σχολιάζει ένας υπάλληλος μεγάλου σούπερ μάρκετ.

Στα ύψη οι τιμές στα βασικά είδη 

Το τηλεοπτικό κανάλι, αναφέρει ότι τέτοιες ενέργειες μπορούν να εξηγηθούν μόνο από την απότομη αύξηση των τιμών στο τμήμα του παντοπωλείου, ενώ η άνοδος της τιμής του βουτύρου και τυριού ωθεί τους ηλικιωμένους να προβούν σε έκνομες ενέργειες.
Αυτοί που διοικούν τη χώρα ισχυρίζονται ότι ο πληθωρισμός «δεν είναι τόσο υψηλός». Είναι πιο… εύκολο γι ‘ αυτούς καθώς στην πραγματικότητα τρώνε σε βάρος των φορολογουμένων.
Όσοι ασχολούνται με την αγορά προϊόντων και εργάζονται στο εμπόριο πιστεύουν ότι οι τιμές των τροφίμων ξεπερνούν το ανώτατο όριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ