Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και ώρα 19μμ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Νικου Ι. Καραβέλου «η Χώρα με τις Μάσκες» στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Αλσους «Δημήτρης Κιντής» (Μνησικλέους και Ηφαίστου).

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν οι εξής:

1) Μαρία Νικολακάκη, καθηγήτρια Παιδαγωγικής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
2) Κωνσταντίνος Πουλάς, αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
3) Ιωάννης Χατζηαντωνίου δικηγόρος.
Αναγνώστες 
1) Δημήτρης Σκαρίπας, Δικήγόρος.
2) Μαρία Αρδαβάνη, Δικηγόρος.
3)Δέσποινα Βαρνάβα, κοινωνική λειτουργός.
4) Κλειώ Μανδελενάκη, Υγειονομικός.

5) Γιάννης Καραβέλος, φοιτητής Νομικής.

Λίγα λόγια για το έργο

Έφτιαξαν, λοιπόν, μια επικράτεια τρόμου, μια χώρα συκοφαντίας, ένα κράτος βίας, υποκρισίας, συμβιβασμού, επιθετικής δειλίας. Κατασκεύασαν τη Χώρα με τις Μάσκες και μας είπαν πως σε αυτήν θα ζήσουμε για πάντα!
Με αυτόν τον ιό ή με άλλους, που θα χτυπάνε τα ζωτικά μας όργανα, την ψυχή, την αξιοπρέπεια, τη χαρά, την ευγένεια, την ανεξαρτησία, τη μνήμη μας. Είπαν πως στην χώρα με τις μάσκες θα ζούμε σαν δούλοι έντρομοι και σκυφτοί, υποζύγια με φόρτωμα τους ίδιους και τον πλούτο τους. Μας είπαν πως αυτό δεν θα έχει τέλος κι άρχισαν πάλι να μαστορεύουν παλιούς και νέους ιούς!
Όμως εμείς έχουμε άλλη άποψη.

Λίγα Λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νίκος Καραβέλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από τις Μυκήνες. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1982 ασκεί τ ο επάγγελμα του μαχόμενου δικηγόρου. Κατοικεί στην Ηλιούπολη, όπου διετέλεσε επί δύο τετραετίες δημοτικός σύμβουλος.
Ως δικηγόρος υπερασπίστηκε την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου εντός και εκτός δικαστικών αιθουσών και συνεχίζει να υπερασπίζεται.
Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές:
Οι μυγδαλιές του χειμώνα (Μαυρίδης, 1979), Τόπος καταγωγής (2000), Αμίρ Αγιάντ (Γαβριηλίδης 2005), Καθώς μικραίνει ο ύπνος (Γαβριηλίδης 2009), Μικρά ονόματα (Γαβριηλίδης 2012),
Εν καιρώ πολέμου (Γαβριηλίδης 2017), Χάλκινη βροχή (Γκοβόστης Ποιητικά, 2021).
Έχει εκδώσει επίσης το αφήγημα Χωρίς Γραβάτα (Γαβριηλίδης, 2014).
Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Αρθρογραφούσε στην Ελευθεροτυπία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ