Αθωώθηκαν ομόφωνα ο πρώην γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του Χρήστου Καλογρίτσα και τα πέντε μέλη της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣΤ´ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.
Σύμφωνη με την απόφαση ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία νωρίτερα είχε προτείνει την αθώωση του Λευτέρη Κρέτσου, του Ιωάννη Καλογρίτσα και των άλλων 5, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
«Η επιτροπή δε βεβαίωσε συγκεκριμένο ψευδές πραγματικό περιστατικό. Έκρινε με συγκεκριμένα μέσα που είχε στη διάθεση της, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Είχε καθοδήγηση από τη Grant Thornton. Είχε διασφάλιση πως εάν δεν καταβληθεί η πρώτη δόση θα κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία όπως και έγινε. Δεν συντρέχει δόλος των κατηγορουμένων. Δεν αποδείχθηκε ότι υπήρχε εκ μέρους τους γνώση βεβαίωσης ψευδών πραγματικών περιστατικών. Να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι» είπε η εισαγγελέας.

 

Νωρίτερα όπως μετέδιδε το D:

Να αθωωθούν ο πρώην γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας,  Λευτέρης Κρέτσος, ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσα, και τα πέντε μέλη της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση.
«Η επιτροπή δε βεβαίωσε συγκεκριμένο ψευδές πραγματικό περιστατικό.
Έκρινε με συγκεκριμένα μέσα που είχε στη διάθεση της, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Είχε διασφάλιση πως εάν δεν καταβληθεί η πρώτη δόση θα κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία όπως και έγινε. Δεν συντρέχει δόλος των κατηγορουμένων. Να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι» είπε στην αγόρευση της.
«Είχα την ηγεσία της αρχής που διοργάνωσε τον διαγωνισμό.
Ήρθα να απολογηθώ σε ένδειξη σεβασμού στο δικαστήριο σας, αλλά, θέλω εξαρχής να ξεκαθαρίσω πως είμαι υπερήφανος, οργισμένος και φορτισμένος με αυτό που έχει συμβεί. Είμαστε οι πρώτοι που δώσαμε άδειες στην Ελλάδα μετά από 27 χρόνια. Στην περίπτωση της Ελλάδος δεν είχε συμβεί ποτέ ένας τέτοιος διαγωνισμός.
Είχανε δώσει το φάσμα σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Το συμβούλιο της επικρατείας είπε πως αυτό είναι παράνομο το 2010. Εγώ ακαδημαϊκός είμαι.
Είχαμε βούληση να μην είμαστε όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η προπαγάνδα ήταν πολύ μεγάλη, είχαμε κατεστημένα συμφέροντα που δεν ήθελαν να αλλάξουν την κατάσταση» ανέφερε ο κ. Κρέτσος και συμπλήρωσε πως «έλαβε εισήγηση από την επιτροπή που εμπιστευόταν και δεν έλεγξε ο ίδιος τα στοιχεία».
Στο δικαστήριο απολογήθηκαν και τα πέντε μέλη της αρμόδιας επιτροπής, ενώ ο Ιωάννης – Βλαδίμηρος Καλογρίτσας εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του.