Με εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Υγείας τυχόν απόφαση για κλείσιμο των δικαστηρίων, απαντά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με επίσημη ανακοίνωσή του, στα σχετικά ερωτήματα που τίθενται. Το υπουργείο έχει στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στα δικαστήρια για τον κορονοϊό. Μάλιστα , μετά από αλλεπάλληλα ερωτήματα το υπουργείο ξεκαθαρίζει πως θα προηγηθεί εισήγηση του Οργανισμού για το τυχόν κλείσιμο των δικαστηρίων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σχετικά με τους κινδύνους από την εξάπλωση του κορονοϊού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ενώ ο ίδιος ο Υπουργός έχει ενημερωθεί διεξοδικά για τις εξελίξεις από τον εκπρόσωπο του Υπουργείο Υγείας για το νέο κορονοϊό καθηγητή Λοιμοξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, εφόσον παραστεί σχετική ανάγκη, θα ενεργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας».