Έρευνα για τυχόν έκνομες ενέργειες από πλευράς του δημάρχου Ιάσμου στη Ροδόπη, Οντέρ Μουμίν, εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
Σημειώνεται ότι με απόφαση του κ. Μουμίν ανακλήθηκαν όλοι οι αντιδήμαρχοι.
Επιπλέον, ανακοινώθηκε πως ο δήμαρχος θα ασκεί και τις προεδρίες όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, ύστερα από τις παραιτήσεις των προέδρων τους.
Η δημοτική Αρχή «καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».
Δεν είναι σαφές σε ποια «οργάνωση» αναφέρεται, καθώς δεν υπάρχει στο διαδίκτυο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει:

«Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος».

Απολύσεις υπαλλήλων επειδή είναι… γκιουλενιστές

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν ως προϊστάμενος των υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι:
«Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ιάσμου.
Μέχρι νεωτέρας, κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 58 του Ν.3852/2010.
Σε συνέχεια των παραιτήσεων των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις Προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου Ιάσμου.
Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».
Πριν από μερικές ημέρες (συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου), ο Δήμος Ιάσμου είχε γνωστοποιήσει πως ο κ. Μουμίν, ως προϊστάμενος των υπηρεσιών «αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) του Νιαζή ΧΑΣΑΝ του Αλή, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ».
Κοινώς, προχώρησε στην απόλυση του υπαλλήλου επειδή θεώρησε ότι συνδέεται με το κίνημα των γκιουλενιστών.
Ακολούθησαν και άλλες απολύσεις, ξανά για τον ίδιο λόγο.

Όπως είχε αναφερθεί σχετικά:

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών:

Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι) της Ελισάβετ Τσουλίδου του Τάκη, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ.
Η Ελισάβετ Τσουλίδου αποτελεί σύνδεσμο και σχετίζεται με τον Σταύρο Καζάκη, τέως Δήμαρχο Ιάσμου και τον διαγραφέντα ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, τέως Πρόεδρο ΔΣ Ιάσμου, Μεχμέτ Μεχμέτ.
Ενώ, τέλος, ο Μεχμέτ Μεχμέτ ανήκει ταυτοχρόνως και αποτελεί σύνδεσμο μεταξύ της Εγχώριας Εγκληματικής Οργάνωσης ΕΥΡ-ΑΚΗ και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ».
Καταληκτικά, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου αναφέρεται ότι ο Μεχμέτ Μεχμέτ, η σύζυγος του Μεχμέτ Μεχμέτ, Λεμάν (συγγενείς του τέως βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν), αλλά και ο τέως βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ