Θέση πήρε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σύλληψη ιερέα που εμπλέκονταν σε κύκλωμα απάτης, που κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία έχει τεθεί ο κληρικός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο εν λόγω κύκλωμα απάτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης:

«Με αφορμή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης περί εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα που ακολούθησαν εμπλέκεται και Κληρικός, από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, με εντολή του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Φιλοθέου, έχει αρχίσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους εναντίον του εν θέματι Κληρικού, η προβλεπόμενη από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και τους Νόμους του Κράτους (ν. 5383/1932 (ΦΕΚ Α’ 110): “Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας») ανακριτική και δικαστική διαδικασία”» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Υπογραμμίζεται, δε, πως «βάσει της ανωτέρω διαδικασίας, ο Κληρικός έχει απομακρυνθεί από τον Ιερό Ναό στον οποίον υπηρετούσε, έχει αποστερηθεί της ιδιότητος του εξομολόγου και έχει τεθεί σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία».
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, δύο άνδρες, ο 68χρονος ιερέας και ένας 61χρονος, ο οποίος στο παρελθόν είχε καθαιρεθεί από ιερέας, συνεργάστηκαν για να στήσουν την κομπίνα στους ανυποψίαστους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ