Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι τέσσερις Άγγλοι συλληφθέντες για τα 300 κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα.
Η διαδικασία των απολογιών ήταν ιδιαίτερα σύντομη, καθώς οι κατηγορούμενοι δεν μίλησαν καθόλου, επικαλούμενοι το δικαίωμα της σιωπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της voria, δεν υπέβαλαν ούτε υπόμνημα ενώ, πλέον, εκπροσωπούνται από δικηγόρο από την Αθήνα. Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή παίρνουν τον δρόμο των φυλακών.
Οι τέσσερις κατηγορούνται για κατ’ επάγγελμα διακίνηση ναρκωτικών με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατά συναυτουργία, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς για το πλημμέλημα της παράνομης κατοχής όπλων.
Ο ένας διώκεται και για βία κατά υπαλλήλων.
Το φορτίο με τα ναρκωτικά, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε από την Κολομβία, φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη σε κοντέινερ με μπανάνες. Στη συνέχεια, η ποσότητα της κοκαΐνης μεταφέρθηκε σε σπίτι στην περιοχή Σχολάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου τελικά κατασχέθηκε, ενώ παράλληλα έγιναν οι τέσσερις συλλήψεις, δύο εκ των οποίων αποτελούν ηγετικά στελέχη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ