Ο πρώην ιδιοκτήτης του θρυλικού Studio 54 της Νέας Υόρκης, Fleischman πέθανε με υποβοηθούμενη αυτοκτονία σε κλινική στην Ελβετία.
Ο 82χρονος Fleischman έβαλε τέλος στη ζωή του σε κλινική στην Ελβετία, όπως ανακοίνωσαν χθες η οικογένεια και οι φίλοι του.
Ο ίδιος είχε δηλώσει στην New York Post πως ξόδεψε 15.000 δολάρια για να κλείσει ένα εισιτήριο πρώτης θέσης – με απλή μετάβαση – στη Ζυρίχη, όπου βρίσκεται η περίφημη κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Dignitas.
Μόλις έφτανε εκεί ο Φλάισμαν είπε ότι θα έπινε μια θανατηφόρα δόση βαρβιτουρικών για να δώσει τέλος στη ζωή του μετά από χρόνια μάχης με μια ασθένεια που οι γιατροί δεν μπόρεσαν να διαγνώσουν – αλλά η οποία, όπως λέει τον άφησε ανίκανο να κινηθεί χωρίς βοήθεια.
«Δεν μπορώ να περπατήσω, η ομιλία μου είναι χάλια και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για τον εαυτό μου» είχε δηλώσει ο Φλάισμαν στην New York Post στα τέλη του περασμένου μήνα.
«Η γυναίκα μου με βοηθάει να πάω στο κρεβάτι μου και δεν μπορώ να κινηθώ ή να βάλω τα παπούτσια μου. Επιλέγω έναν αξιοπρεπή θάνατο. Είναι η πιο εύκολη διέξοδος για μένα».
Και χθες το απόγευμα, η σύζυγός του, Μίμι, έγραψε:
«Ο Μαρκ πέρασε στην επόμενη περιπέτειά του σήμερα το πρωί. Ήταν πολύ γενναίος και οι νοσοκόμες είπαν ότι είχε έναν ασυνήθιστα ειρηνικό θάνατο.
Είμαι ευτυχής που είναι ελεύθερος, αλλά θα μου λείψει απελπιστικά ο καλύτερος φίλος μου, ο σύντροφός μου, ο σύμβουλός, ο υποστηρικτής και κυρίως η αγάπη μου. Είμαι τόσο ευγνώμων για τον χρόνο που περάσαμε μαζί».

To Studio 54

Ο Fleischman ήταν ιδιοκτήτης του θρυλικού Studio 54 όταν ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του πλανήτη, με θαμώνες όπως οι Rolling Stones, ο Ρόμπιν Γουίλιαμ και ο Τζον Μπελούσι.
Μάλιστα, η Μπιάνκα Τζάγκερ έφτασε ένα βράδυ στο κλαμπ πάνω σε ένα λευκό άλογο.
Ο Fleischman αγόρασε το κλαμπ το 1980, αφού οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του μπήκαν στη φυλακή για φοροδιαφυγή και τον διηύθυνε για 6 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το κλαμπ έγινε διάσημο για τα ξέφρενα πάρτι, την άφθονη χρήση ναρκωτικών και τους διάσημους θαμώνες του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ