Παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας για την εισαγγελέα πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε απορριπτική διάταξη επί της ουσίας για καταγγελθέντες υπουργούς στην υπόθεση των Τεμπών έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.
Η μήνυση των συγγενών αφορούσε το μπάζωμα στον χώρο του δυστυχήματος με τους 57 νεκρούς, υπόθεση που μέχρι τώρα παραμένει… άλυτο «μυστήριο».
Με την παραγγελία της, η κ. Αδειλίνη απευθύνεται στην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας σημειώνοντας:
Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Η εισαγγελέας Ε.Κ., σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών όφειλε να αποστείλει αμελλητί το φάκελο στην Βουλή, εφόσον συνάντησε πολιτικά πρόσωπα.
Όμως, συγγενείς των θυμάτων άσκησαν ήδη έφεση ενώπιον της εισαγγελίας εφετών Λάρισας προκειμένου να διενεργηθεί σχετική έρευνα.

Η μήνυση για το μπάζωμα 

Πιο αναλυτικά, η μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων είχε υποβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, αφορούσε το μπάζωμα στο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και στρεφόταν κατά του Κ. Αγοραστού, των μελών του ΣΟΠΠ και των Υφυπουργών Χρ. Τριαντόπουλου και Ζ. Ράπτη.
Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας είχε απορρίψει τη μήνυση κατά των δύο πολιτικών προσώπων ως ουσία αβάσιμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ