Για τη στήριξη του υπουργείου στην περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν το πρωΐ της Τρίτης στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, ο κ. Σαρμάς αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, ενημέρωσε τον κ. Φλωρίδη για θέματα που απασχολούν το χώρο της Δικαιοσύνης και ειδικότερα για ζητήματα που άπτονται του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου της χώρας.

Από την πλευρά του ο κ. Φλωρίδης τον διαβεβαίωσε για τη στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο ίδιος ο κ. Φλωρίδης κατά την ανάληψη των καθηκόντων του είχε δηλώσει εξάλλου πως «οφείλουμε να σεβαστούμε τη συλλογική κυβερνητική δουλειά. Αφού εκθέσουμε το πλαίσιο που σκεφτόμαστε για τον τομέα της Δικαιοσύνης θα αρχίσουμε να εξειδικεύουμε, να ενημερώνουμε, γιατί τίποτα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε αυτόν τον τόπο αν πρώτα από όλους δε είναι συμμέτοχος ο κόσμος».

Προ ημερών, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς είχε επισκεφτεί και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και λίγο πριν την συνταξιοδότηση του τελευταίου αντάλλαξαν απόψεις για υπηρεσιακά θέματα.