Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει μια σειρά από μέτρα για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και ένα από αυτά, είναι να καταργηθούν οι συναλλαγές με μετρητά σε ορισμένες κατηγορίες, ώστε να γίνονται μόνο ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σχετικά με τα επαγγέλματα που έχουν οριστεί σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών είναι τα ιατρικά για τα οποία οι αποδείξεις μετράνε διπλά στο χτίσιμο του αφορολόγητου αλλά και 19 ακόμη κατηγορίες όπως τα τεχνικά επαγγέλματα, – υδραυλικοί,ηλεκτρολόγοι-, τα γυμναστήρια, τα ινστιτούτα αισθητικής και κομμωτήρια, συνεργεία καθαρισμού και οικιακοί βοηθοί καθώς και οι σχολές χορού των οποίων οι ηλεκτρονικές αποδείξεις μειώνουν το φόρο.

Έτσι στο τραπέζι μεταξύ άλλων έχουν πέσει η επέκταση της χρήσης POS σε όλα τα επαγγέλματα, η πληρωμή των ενοικίων μόνο μέσω τραπέζης, οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων στη χονδρική να γίνονται ηλεκτρονικά και να μειωθεί το όριο των 500€ κάτω από το οποίο μπορεί να γίνεται χρήση μετρητών.

Πρόθεση του υπουργείου είναι να ξαναδεί και τα κίνητρα συλλογής αποδείξεων καθώς το τρέχον πλαίσιο δεν έχει λειτουργήσει σύμφωνα με τις προσδοκίες. Μια από τις σκέψεις είναι ο διπλασιασμός της μείωσης του φόρου από e-αποδείξεις από τις 2.200€ στις 4.400€.

Το νομοσχέδιο αναμένεται ακόμη να προβλέπει τη διασύνδεση ταμειακών – POS , την υποχρέωση παροχής πληροφοριών από τις e-πλατφόρμες στις ελεγκτικές αρχές, η καθολική χρήση του myDATA και η καθιέρωση του ψηφιακού δελτίου αποστολών στις μεταφορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ