Σύλληψη και αυτόφωρη διαδικασία για Εισαγγελέα και γνωστό δικηγόρο που αλληλομηνύθηκαν περιλαμβάνει η επόμενη πράξη της πολύκροτης υπόθεσης με τις χαμένες δικογραφίες στην Κέρκυρα για τις οποίες διενεργείται ανάκριση από εφέτη ανακριτή και ήδη έχει καλέσει ως κατηγορουμένη την εισαγγελική λειτουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορουμένη για την υπόθεση εισαγγελέας μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου τον πρώην Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γ. Καλούδη, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Οι δικογραφίες

Ο γνωστός δικηγόρος, και εκ των πρώτων που προέβη σε καταγγελίες για την υπόθεση των εξαφανισμένων δικογραφιών είχε εμφανιστεί σε εκπομπή του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού STAR και μίλησε για την υπόθεση των δικογραφιών, αναφέροντας (κάτι που είχε πράξει και σε άλλες δηλώσεις στο παρελθόν) πως (περίπου) 13.500 δικογραφίες επιστράφηκαν σταδιακά στην Εισαγγελία από την ίδια εισαγγελέα από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάρτη του 2020. Αυτές βρίσκονταν εκτός εισαγγελίας. Γιώργος Ν. Καλούδης

Η εισαγγελέας που εμπλέκεται και ήδη έχει κληθεί ως κατηγορούμενη για δυο κακουργήματα

από τον εφέτη ανακριτή της Κέρκυρας, καθώς εκτιμάται από την ανάκριση πως υπάρχει ένας κατάλογος δικογραφιών που είναι εξαφανισμένες, προχώρησε σε μήνυση σε βάρος του αναφέροντας πως :

  • Την συκοφαντεί καθώς, όπως φέρεται να λέει στη μήνυσή της δεν σέβεται τη μυστικότητα της ανάκρισης και το τεκμήριο αθωότητας αναφέρθηκε σε επιπλέον πρόσωπα που “ωφελήθηκαν” και της απέδωσε δόλο συνδέοντας “διεκπαιρεωθείσες” δικογραφίες με τις με τις χαμένες.
  • Παραβιάζει το υπηρεσιακό απόρρητο αφού αναφέρθηκε σε 3.500 δικογραφίες που παρέδωσε τον Μάρτιο του 2020 έχοντας μετατεθεί και 10.000 ή 20.000 δικογραφίες από το μήνα Δεκέμβριο του 2019. Κι αυτό γιατί , όπως φέρεται να αναφέρει η εισαγγελέας το Μάρτιο του 2020 παρέδωσε 2700 δικογραφίας και όχι τρεισήμισι χιλιάδες, ενώ σημειώνει ότι ο αριθμός των μηνύσεων στην εισαγγελία πρωτοδικών Κέρκυρας κυμαινόταν από 5000 και πολλές φορές 6000 ετησίως , της οποίες χρεωνόταν η εν λόγω εισαγγελέας. Τον κατηγορεί δηλαδή ότι εκ του πονηρού προσπαθεί να συνδέσει τις διεκπεραιωθείσες δικογραφίες και μηνύσεις οι οποίες επιστράφηκαν στην εισαγγελία πρωτοδικών με τις χαμένες δικογραφίες αφήνοντας να αιωρείται ότι κακώς βρίσκονταν στο σπίτι της προκειμένου να διεκπεραιωθούν κάτι, που όπως φέρεται να λέει, είναι η συνήθης τακτική πρακτική των δικαστικών λειτουργών που επεξεργάζονται δικογραφίες.

Συλλήψεις

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ Κέρκυρας συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας μετά τη μηνυση ενω έκανε τζόκινγκ στο κέντρο της πόλης. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος αφού υπέβαλλε μήνυση σε βάρος της Εισαγγελέα για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία. Αποτέλεσμα της μήνυσης ήταν να συλληφθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και οδηγηθεί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης και η εισαγγελική λειτουργός. Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και την άφησε ελεύθερη.

Η υπόθεση

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας Πρωτοδικών που φέρεται ευθύνεται για την εξαφάνιση εκατοντάδων δικογραφιών στην Κέρκυρα, με κίνδυνο αποτέλεσμα πολλές από αυτές – κατά λογική εκτίμηση- να έχουν παραγραφεί, έχει ήδη κληθεί σε απολογία για την πρωτοφανή υπόθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ