Για τις 22 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή, λόγω της ανάμειξής της στην υπόθεση του «Qatargate».
Η διαδικασία ακρόασης για την υπόθεση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν παρέστη στο δικαστήριο και θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη συνέχιση της διαδικασίας.
Την ίδια ώρα, οι τρεις συγκατηγορούμενοί της παρέστησαν κανονικά ενώπιον των δικαστικών αρχών με την απόφαση για την περαιτέρω ποινική τους αντιμετώπιση να αναμένεται έως τις έξι το απόγευμα σήμερα (ώρα Ελλάδας).
Το πρωί είχε γίνει γνωστό ότι ίσως να μην ήταν δυνατή η μεταφορά της Ελληνίδας πολιτικού στο δικαστήριο, λόγω απεργίας των εργαζομένων στις φυλακές Χαρέν στις Βρυξέλλες, με τους δικηγόρους της να ζητούν αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας για την επόμενη Τρίτη, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Πάντως νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα «καρφώσει» τον σύζυγό της για το «Qatar Gate» προκειμένου να αποφυλακιστεί η ίδια.

Το δικαστικό μέγαρο πλημμύρισε από δημοσιογράφους με το παγκόσμιο ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς που αποκαλύφθηκε στην Γηραιά Ήπειρο.


Εντωμεταξύ, τα ιταλικά ΜΜΕ μεταδίδουν σταδιακά στοιχεία από τα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης και τα όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica o Τζόρτζι φαίνεται να δείχνει τις ΜΚΟ και να υποστηρίζει ότι μέσω αυτών κινούνταν το χρήμα.

Σοκάρουν οι εικόνες με τις βαλίτσες γεμάτες λεφτά

Νέες φωτογραγίες από τα χρήματα που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών για το Εύα Καϊλή έδωσε στη δημοσιότητα η βελγική αστυνομία.
Σε αυτές τις φωτογραφίες διακρίνονται τουλάχιστον μια μεγάλη βαλίτσα και δύο χαρτοφύλακες γεμάτα με χρήματα, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για ευρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή της Εύας Καϊλή, του πατέρα της ή κάποιου άλλου εμπλεκομένου.

image.jpg

«Στο πλαίσιο φακέλου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για ύποπτη διαφθορά, με στόχο άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών» αναφέρει η ανάρτηση της βελγικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ