Από την πρώτη ανθρωπολογική εξέταση που έγινε στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών από καθηγητή ανθρωπολόγο, φαίνεται πως δεν ήταν του Μάριου Παπαγεωργίου τα οστά που βρέθηκαν σε σπήλαιο βάθους 60 μέτρων στην περιοχή της Στεφάνης Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια, από σπηλαιολόγους στις 27 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, προκύπτει πως η παλαιότητά τους συμπίπτει χρονολογικά με την χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σημείο και ήταν του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Πρόκειται, για ενήλικο άντρα λευκής φυλής και από την παλαιότητα που εμφανίζουν τα οστά, χρονολογούνται είτε στην εποχή του Β ΄Παγκοσμίου Πολέμου είτε του Εμφυλίου Πολέμου, μπορεί και προγενέστερα λόγω των συνθηκών σταθερής θερμοκρασίας και ψύξης εντός του σπηλαίου, σε καμία περίπτωση όμως μεταγενέστερα.
Θα ληφθεί DNA για γενετικό έλεγχο με την βάση εξαφανισμένων προσώπων με τα αποτελέσματα όμως να θεωρούνται από τώρα απίθανα, αφού αν χρονολόγηση είναι αυτή, δεν υπάρχει βάση από εκείνη την εποχή και άρα είναι μάλλον πιθανό να παραμείνουν αταυτοποίητα.

Το χρονικό

Ο Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου του 2012, έχοντας αναχωρήσει νωρίτερα με το αυτοκίνητό του για το Αίγιο, από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές. Τα ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα απειλητικό τηλεφώνημα από αγνώστους ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της. Ο 73χρονος δράστης που ήταν και οικογενειακός φίλος, έπεισε την μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές, δήθεν αναλαμβάνοντας να κάνει εκείνος όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος. Όπως όμως αποκαλύφθηκε στην πορεία, εκείνος ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την αρπαγή του νέου άνδρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ