Ο Αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, κ. Αλέξανδρος Μαντζούτσος, συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα, για την προώθηση σημαντικών θεμάτων, αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που απασχολούν τους δικηγόρους.

Ο κύριος Μαντζούτσος τόνισε την ανάγκη κατοχύρωσης των δικηγορικών αμοιβών, με νομοθετική καθιέρωση ελάχιστης αμοιβής για τους ασκούμενους, τους εμμίσθους και τους συνεργάτες δικηγόρους και αύξηση των γραμματίων του Παραρτήματος Ι του Κώδικα Δικηγόρων. Επιπλέον, ζήτησε τον περιορισμό των ασυμβιβάστων αποκλειστικά σε δραστηριότητες που απάδουν στο δικηγορικό λειτούργημα, την εκκαθάριση και καταβολή των αποζημιώσεων Νομικής Βοήθειας που εκκρεμούν από το 2018 και την επαναφορά της υποχρεωτικής παράστασης στα συμβόλαια τουλάχιστον για τον αγοραστή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αντιπρόεδρος του ΔΣΑ στην ανάγκη επίσπευσης της μεταφοράς του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνδυασμό με την ψηφιακή ολοκλήρωση, με συμμετοχή του δικηγορικού σώματος στη διαμόρφωση των νέων υποδομών.

Όπως δήλωσε ο κύριος Μαντζούτσος: «Εκ των πολλών σημαντικών αιτημάτων που μου θέτουν οι συνάδελφοι, ανέδειξα κατά προτεραιότητα τα ανωτέρω, ευελπιστώντας να υπάρξουν ευήκοα ώτα στην Κυβέρνηση, καθώς η ικανοποίηση τους δεν ωφελεί μόνο τους Δικηγόρους. Τα οφέλη, με ειδική τεκμηρίωση για καθένα από αυτά, θα είναι πολλαπλά-σια στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος (αναβάθμιση των παρεχόμενων νομικών υπηρεσιών, βελτίωση του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης, αύξηση των δημοσίων εσόδων, προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών). Είναι λοιπόν προς το συμφέρον και της ίδιας της Κυβέρνησης να τα κάνει δεκτά.»

Κλείνοντας, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣΑ ευχαρίστησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τη συνεργασία και για τη δέσμευσή του να εξετάσει τα επιμέρους θέματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ