Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα, αρμόδια για τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων ανά την επικράτεια, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Εισαγγελία της Κέρκυρας και ζήτησε ενημέρωση για την πορεία της έρευνας, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για τις άθλιες συνθήκες παραβίασης των όρων ευζωίας του αλόγου.
Όπως ενημέρωσε η τοπική αυτοδιοίκηση τις αρμόδιες αρχές που ερευνούν την υπόθεση από τις 13.30 το μεσημέρι ως τις 17.00 το απόγευμα ισχύει στο νησί των Φαιάκων απαγόρευση μεταφοράς τουριστών με τα άλογα, κάτι που φέρεται να μην τήρησε ο ιδιοκτήτης του αλόγου.
Παράλληλα, ο άνδρας φέρεται να μην είχε φροντίσει την υγεία του αλόγου το οποίο καλείτο να ανταποκριθεί σε δύσκολές συνθήκες ενώ κατά τη διάρκεια της μεταφοράς φέρεται να το πίεζε να επιταχύνει χτυπώντας το με βίτσα ενώ το φορτίο που μετέφερε ήταν υπεράριθμο.
Στο ιδιοκτήτη επιβλήθηκε ήδη πρόστιμο 30.000 ευρώ ενώ η εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα εξετάσει και τις συνθήκες που διαβιούν και τα άλλα άλογα που έχει στην κατοχή του ο συγκεκριμένος άνδρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ