Στο Ζάππειο Μέγαρο θα διεξαχθούν, από την Τετάρτη 22 έως και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, οι εργασίες της Ολομέλειας του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE). Στη συνάντηση αυτή θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι Δικηγορικών Συλλόγων από 46 χώρες.

Το CCBE αποτελεί τον θεσμικό φορέα του δικηγορικού επαγγέλματος στην Ευρώπη, στον οποίο συμμετέχουν ως μέλη οι εθνικοί Δικηγορικοί Σύλλογοι από 46 χώρες. Αυτό σημαίνει ότι εκπροσωπεί περισσότερους από 1,1 εκατομμύριο δικηγόρους. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του CCBE είναι ο Έλληνας δικηγόρος Παναγιώτης Περάκης.

Η ατζέντα της πρώτης ημέρας στο Ζάππειο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής θέματα:

  1. Παρουσίαση από την ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ, Margaret Satterthwaite, της έκθεσής της σχετικά με την ανεξαρτησία δικαστών και δικηγόρων.
  2. Συζήτηση για τη συμβολή των Δικηγορικών Συλλόγων στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κράτος δικαίου.
  3. Παρουσίαση από τη Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις νέες δυνατότητες εκπαίδευσης των δικηγόρων μέσω του προγράμματος HELP.
  4. Συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
  5. Ενημέρωση σχετικά με τις εν εξελίξει διαδικασίες στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την επικείμενη υιοθέτηση Σύμβασης για την προστασία του δικηγορικού επαγγέλματος.
  6. Νομικές διαστάσεις της κλιματικής αλλαγής.
  7. Ενημέρωση για την κατάσταση στην Ουκρανία, ιδίως ως προς τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, και άλλα σχετικά θέματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ