Μία ημέρα μετά τη βράβευσή του ως ο καλύτερος Έλληνας το εξωτερικού και την αποκάλυψη πως τέθηκε αντιμέτωπος με τη μάχη της κατάθλιψης, ο Τάσος Μπακασέτας έστειλε το δικό του μήνυμα και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Αναφέρθηκε γενικότερα στα θέματα ψυχικής υγείας, τα οποία κακώς αντιμετωπίζονται ως ταμπού, ενώ δεν παρέλειψε να αφιερώσει το βραβείο στην οικογένεια του, ευχαριστώντας την με τον τρόπο αυτό για τη διαρκή στήριξή του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Τάσου Μπακασέτα:

«Λένε πως η διαδρομή μας είναι αυτή που ασυναίσθητα μας διαμορφώνει. Νιώθω, λοιπόν, πραγματικά ευγνώμων για ό,τι λάθος ή σωστό με οδήγησε σήμερα εδώ. Να έχω ψηφιστεί από τους πρώην συμπαίκτες κι αντιπάλους μου ως ο Καλύτερος Έλληνας Παίκτης του εξωτερικού. Είναι μεγάλη μου τιμή.

Η μεγαλύτερη προσωπική νίκη, όμως, είναι να βρεις τον εαυτό σου. Μια επίπονη διαδικασία στην οποία καλείσαι να πιστέψεις στη δύναμή σου ακόμα κι όταν σε κυριεύουν οι μεγαλύτερες φοβίες σου. Μια συνεχής εσωτερική πάλη με την ανασφάλεια, τον εγωισμό, το στρες, τις απαιτήσεις.

Η κατάθλιψη δεν (θα έπρεπε να) είναι ταμπού. Είναι μια πραγματικότητα. Κανείς δεν είναι τέλειος ή έχει τον απόλυτο έλεγχο. Προφανώς ούτε εμείς που απλώς παίζουμε ποδόσφαιρο.

Οφείλουμε, λοιπόν, με ειλικρίνεια ν’ αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να σταθούμε με πράξεις δίπλα σε όποιον το αντιμετωπίζει. Να βοηθήσουμε.

Και τότε θα μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτό που τόσο αγαπάμε και ορίζει τις ζωές μας. Το ποδόσφαιρο.

Υ.Γ. Οφείλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στην οικογένειά μου που ήταν και είναι ΠΑΝΤΑ δίπλα μου ό,τι κι αν συμβαίνει. Ό,τι είμαι το οφείλω πρωτίστως σ’ αυτούς