Το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών θα περάσει ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς μετά το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στο οποίο υπάρχουν υπόνοιες για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το πόρισμα, το οποίο έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, όπου αναμένεται να ξεκινήσει νέα έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφει ενδείξεις για πιθανή διάπραξη της, απιστίας. Σε αυτό διατυπώνονται υπόνοιες για τον τρόπο διαχείρισης και διάθεσης των σχετικών κονδυλίων από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς που είχαν σκοπό την υποστήριξη δράσεων σχετικών με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής υπάρχει σαφής αμφισβήτηση πως υπήρξε ορθή διαχείριση των χρηματοδοτήσεων, ενώ εκφράζονται και σοβαρές αμφιβολίες αν τα επίμαχα κονδύλια διατέθηκαν πράγματι για τους οποίους είχαν εγκριθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ήδη, έχει εκδόθηκε διαταγή δέσμευσης τόσο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Δημητρά όσο και των άλλων ΜΚΟ που φέρεται να ελέγχει.
Βάσει του πορίσματος της Αρχής ο Παναγιώτης Δημητράς, μέσω ΜΚΟ, στις οποίες ήταν επικεφαλής, έπαιρνε χρηματοδοτήσεις θεωρητικά για την υποστήριξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά τα χρηματικά ποσά τα διέθετε για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους τα εισέπραττε.
Ο Π. Δημητράς υποστηρίζει πως μόνο ένα είναι το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που λαμβάνει και αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους ενώ κάνει λόγο για «εκστρατεία σπίλωσής του και «εκδικητικές διώξεις» σε βάρος του, μετά τις καταγγελίες του για επαναπροωθήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ