Στο Συμβούλιο Επικρατείας, για την κατάργηση του clawback, των εργαστηριακών, κλινικοεργαστηριακών ιατρών και πολυιατρείων πρόκειται να προσφύγει Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με εντολή του Προέδρου του Γ. Πατούλη, όπως ενημερώνει ο Σύλλογος με σχετική ανακοίνωση.
«Είναι σαφές ότι το clawback είναι ένα δυσβάσταχτο μέτρο που έχει εδώ και χρόνια επιβληθεί και οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους γιατρούς και απειλεί με λουκέτο τα ιατρεία της γειτονιάς. Σε ένα σύγχρονο και βιώσιμο σύστημα ΠΦΥ, ο ρόλος των ιατρείων της γειτονιάς είναι καθοριστικός και η πολιτεία οφείλει να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια, για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να καταργηθεί το άδικο αυτό μέτρο», τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.
Παράλληλα, σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, ενάντια στις περικοπές των δεδουλευμένων τους μέσω των clawback και rebate, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα, η ολομέλεια του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ., των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Προέδρου του Π.Ι.Σ. έχει αποφασίσει να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11:00 π.μ. και στάση εργασίας των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικοεργαστηριακών ιατρών από τις 10:00 -14:00.
«Η κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ληστρικά μέτρα του rebate και του clawback, που έχουν στην πλάτη τους ως χρέη τα τελευταία 10 χρόνια τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί και τα οποία έχουν φτάσει τους γιατρούς στην εξαθλίωση», ανέφερε το Συντονιστικό Όργανο σε σχετική ανακοίνωση.
Όπως επεσήμανε, τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί πληρώνονται το 30%-40% των δεδουλευμένων τους, ποσοστό το οποίο δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των εξόδων τους, ιδιαίτερα μετά και τις εξωφρενικές ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ