Τη δική της εκδοχή για την υπόθεση της Novartis και τους χειρισμούς της σε αυτή, δίνει σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός που έχει βρεθεί στο «στόχαστρο» του πρώην επόπτη της, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, καταθέτει σήμερα το μεσημέρι στον συνάδελφό της, εισαγγελέα Πρωτοδικών, Σπύρο Παππά, στο πλαίσιο της έρευνας που εκείνος διενεργεί έχοντας ως βάση μια δική της αναφορά.

Πρόκειται για έγγραφο με το οποίο η κ. Τουλουπάκη στρέφεται κατά του κ. Αγγελή, απαντώντας επί της ουσίας στα όσα εκείνος της προσάπτει περί χειραγώγησής της στην έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία από τον περιβόητο «Ρασπούτιν».

Στην αναφορά της αυτή η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, φέρεται να υποστηρίζει πως ο κ. Αγγελής ήταν εκείνος που προσπαθούσε να μπλοκάρει την έρευνά της για τη Novartis με συγκεκριμένες ενέργειες του, όπως με το να αλλάζει τις δικές της παραγγελίες προς τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Μάλιστα, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται να καταγγέλλει πως ο πρώην επόπτης της, είχε κατασχέσει δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία από την εισαγγελία τόσο για τη Novartis, όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που της είχαν αποστείλει οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους.

Ακόμη, η κ. Τουλουπάκη αναφέρεται, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, και στο περιβόητο ταξίδι στη Βιέννη και στη συνάντηση του κλιμακίου Ελλήνων εισαγγελέων με ομολόγους της Αμερικανούς. Σε αυτή τη συνάντηση, όπως φέρεται να αναφέρει, έγινε λόγος για λογαριασμό που σχετιζόταν με πολιτικό αλλά ο κ. Αγγελής πρότεινε τα όποια στοιχεία να δοθούν μέσω Eurojust.

Έτσι με τη σημερινή κατάθεσή της, ενώπιον του συναδέλφου της, η κυρία Τουλουπάκη θα κληθεί να επιβεβαιώσει τα καταγγελλόμενα στην αναφορά της. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες την πόρτα του εισαγγελέα Πρωτοδικών να περάσουν και οι δυο επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης.

Η συγκεκριμένη έρευνα στην εισαγγελία Πρωτοδικών είναι διαφορετική από αυτή που διενεργούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ε. Ζαχαρής και Λ. Σοφουλάκης, έχοντας ως βάση την αναφορά του κ. Αγγελή σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη αλλά και τις μηνύσεις πολιτικών προσώπων (των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου) για τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία. Ήδη, μάλιστα, όπως είναι γνωστό οι δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έχουν διαβιβάσει στη Βουλή τη δικογραφία που έχουν σχηματίσει, ενώ συνεχίζουν την έρευνα τους για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Πηγή: Law and order