Βολές κατά του πρώην επόπτη, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, εξαπέλυσε σήμερα η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, καταθέτοντας επί περίπου τρεις ώρες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά.

Οι πληροφορίες, αναφέρουν ότι η κυρία Τουλουπάκη κατονόμασε τον κ. Αγγελή ως τον άνθρωπο που έβαζε εμπόδια στην έρευνά της για τη Novartis, αλλάζοντας ακόμη και τις εντολές που εκείνη έδινε στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Ταυτόχρονα, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται να ανέφερε ότι ο πρώην επόπτης τής αρνήθηκε να παραλάβει από τους Αμερικανούς στη συνάντηση της Βιέννης, στοιχεία για λογαριασμό πολιτικού προσώπου με το επιχείρημα ότι αυτά θα έπρεπε να ληφθούν μόνο μέσω της  Eurojust.

Κόλαφος, όμως, φέρεται να ήταν η κυρία Τουλουπάκη και σε βάρος του πρώην επόπτη της και για άλλες μη θεσμικές, όπως φέρεται να είπε, ενέργειές του. Και αυτό γιατί η κυρία Τουλουπάκη παραθέτοντας λεπτομέρειες για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου φέρεται να κατέθεσε στον συνάδελφό της εισαγγελέα ότι:

– Ο κ. Αγγελής υπεξαίρεσε από το γραφείο της απόρρητα έγγραφα ενώ η ίδια έλειπε. Μπήκε σε αυτό συνοδεία αστυνομικού και αφαίρεσε από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τα δεδομένα για την υπόθεση της Novartis και άλλες υποθέσεις σε στικάκι.

– Τα έγγραφα αυτά σύμφωνα με την πλευρά Τουλουπάκη περιλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και αυτά δεν έχουν επιστραφεί μέχρι σήμερα στην εισαγγελία. Μάλιστα, για τα γεγονότα αυτά κατάθεση έχουν δώσει και γραμματείς της εισαγγελίας Διαφθοράς περιγράφοντας αναλυτικά τα γεγονότα.

– Ο κ. Αγγελής υπεξαίρεσε πρωτότυπα έγγραφα για τη φαρμακοβιομηχανία, τα οποία προέρχονταν από το FBI. Τα έγγραφα αυτά επεστράφησαν στην εισαγγελία, αλλά δεν είναι γνωστό αν ο κ. Αγγελής κράτησε αντίγραφα.

Ακόμη, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται να ανέφερε πως κατά τη συνάντηση της Βιέννης οι Αμερικανοί φέρονται να επιχείρησαν να τους δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου, το οποίο μάλιστα κατονόμασαν. Ωστόσο, όπως φέρεται να κατέθεσε η κυρία Τουλουπάκη, ο κ. Αγγελής αρνήθηκε να τα παραλάβει, υποστηρίζοντας πως στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο κ. Παππάς κατάθεση αναμένεται να δώσουν και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ