Η Εισαγγελία των Τιράνων έκλεισε τις έρευνες για τον Klodian Gradeci, τον πρώην διευθυντή υδρογονανθράκων της Εθνικής Υπηρεσίας Φυσικών Πόρων και έναν από τους υφισταμένους του που ήταν ύποπτοι για κατάχρηση εξουσίας, με τον ισχυρισμό ότι μετά την καταγγελία του γενικού διευθυντή της Albpetrol, δεν βρήκε καμία… πληροφορία για τη ζημία ύψους 1,5 εκατ. δολ. που προκλήθηκε στο Δημόσιο.
Όμως το κλείσιμο της υπόθεσης από την εισαγγελία εναντίον δύο πρώην αξιωματούχων και η δίωξη για άλλους ειδικούς έφερε την αντίδραση του δικαστηρίου που σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει αποκλειστικά το Top Channel αρνήθηκε να αποσύρει τις κατηγορίες.
Το δικαστήριο επέστρεψε τον φάκελο, διατάσσοντας τους εισαγγελείς των Τιράνων να ερευνήσουν με τον ίδιο τρόπο που έκαναν για άλλους υπόπτους όπως την εταιρεία «Phoenix Petroleum» ή δημόσιους υπαλλήλους όπως οι Naim Kasa, Arben Doda, Simon Marku και Denis Durrësi.
Το δικαστήριο εκτιμά ότι το σκάνδαλο προήλθε από την τακτική παράλειψη εκπλήρωσης του καθήκοντος και ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνει η εξατομίκευση των ευθυνών καθενός από τους υπαλλήλους του AKBN, ξεκινώντας από τις ενέργειες που φαίνονται σε τιμολόγια που κατατέθηκαν σε τράπεζα
Όπως αναφέρεται στα έγγραφα, η πλαστογραφία τιμολογίων συνολικής αξίας 1.299.000 δολ. επιβεβαιώθηκε από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές.
Το δικαστήριο αναφέρει επίσης ότι και το FBI συμμετείχε στην έρευνα αποκαλύπτοντας περαιτέρω λεπτομέρειες.
Η έρευνα όταν ξεκίνησε με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους όπως ο Klodian Gradeci,
Το σημαντικότερο σημείο πάντως είναι η πρωτοφανής σύγκρουση του προδικαστή των Τιράνων  με την εισαγγελία, η οποία προχωρά σε κατακερματισμό φακέλων και τον διαχωρισμό των κατηγορουμένων κλείνοντας σοβαρές υποθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ