Με μια μακροσκελή απάντηση που κάνει λόγο για «πρωτοφανές σκάνδαλο που θέλει περαιτέρω διερεύνηση» ο επικεφαλής της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων, Χρ. Σεβαστίδης, εξαπολύει νέα επίθεση στην νυν πρόεδρο Μαργαρίτα Στενιώτη με αφορμή την συμμετοχή της στην κοπή πίττας ενός δικαστικού επιμελητή.
Ο πόλεμος ανακοινώσεων συνεχίζεται στους κόλπους της Ένωσης με βαρείς χαρακτηρισμούς στα δικαστικά χρονικά.
Στην απάντηση που υπογράφουν ο πρώην πρόεδρος και ο αδελφός του και μέλος του ΔΣ Χαρ. Σεβαστίδης γίνεται εκ νέου λόγος (όπως και στην πρώτη ανακοίνωση) για σκιές και αναπάντητα ερωτήματα ενώ μιλάει “για πανικό και σύγχυση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου”.
Αναφερόμενος μάλιστα στην ανακοίνωση της προέδρου περιγράφει πως “βαφτίστηκε από την Στενιώτη χαφιεδισμός η παρακολούθηση των βίντεο που ήταν σε δημόσια θέαση και «κατέβηκαν» βιαστικά παραπέμποντας σε δράση συγκεκριμένων ανθρώπων που επιχειρούν να αποκρύψουν στοιχεία. Τα βίντεο αυτά θα είναι στην διάθεση των αρμόδιων αρχών εφόσον μας ζητηθεί”, αναφερόμενος σε βίντεο απο την κοπή της πίττας.
Κάνει λόγο δε “προφανή πρόθεση της Στενιώτη να αποπροσανατολίσει την συζήτηση και να την εκτρέψει αλλού με τις «απειλές» μέσω φίλων της δημοσιογράφων για την δημοσιοποίηση της συζήτησης του β’ μέρους της περσινής ΓΣ που ήταν πάντα και παραμένει απόρρητη. Το γεγονός ότι επαναφέρουν ως σωσίβιο ένα ζήτημα που έχει κλείσει με αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ του Χαράλαμπου Σεβαστίδη και της Ελευθερίας Κώνστα στο προηγούμενο ΔΣ και ότι δεν διστάζουν να δημοσιοποιήσουν την κλειστή συνεδρίαση του β’ μέρους της ΓΣ που γίνεται χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων ούτε συναδέλφων άλλων Ενώσεων αλλά αποκλειστικά μελών της ΕΔΕ, αποδεικνύει από μόνο του το παιχνίδι που θα επιχειρηθεί”.
Οσον αφορά αναφορές της κας Στενιώτη απαντά πως “ξεπερνούμε τις συκοφαντίες και τις ασυναρτησίες περί φαλοκρατικών αντιλήψεων, λες και το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το φύλο της και όχι οι πράξεις της, περί υποστηρικτή του τρομοκράτη και άλλες γελοίες προφάσεις και φτάνουμε στα χονδροειδέστατα ψέματα που τα εμφανίζει ως απολογία”.

Η ανακοίνωση στο antimolia.gr των Χριστόφορου Σεβαστίδη, ΔΝ Εφέτη και Χαράλαμπου Σεβαστίδη, Εφέτη, Μελών του ΔΣ

“Σε χθεσινό της σχόλιο η πρόεδρος της Ένωσης, Μ. Στενιώτη αντί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε, αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε πανικό και σύγχυση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου. Όσο τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα τόσο οι υποψίες για την δράση της προέδρου πολλαπλασιάζονται. Στα βίντεο που έχουν δημοσιοποιηθεί ο δικαστικός επιμελητής Γιάννης Παναγόπουλος, καλεί στις 12 Φεβρουαρίου 2023 σε «κοπή πίτας» σε κέντρο διασκέδασης δικαστικούς λειτουργούς και αναφέρει ότι το γραφείο του διατηρεί διαχρονικά καλές σχέσεις με 5 προηγούμενους προέδρους της Ένωσης, τους οποίους καλούσε στις εκδηλώσεις του, μεταξύ αυτών και με την Στενιώτη, η οποία «είναι σε δεύτερη θητεία στο γραφείο του». Ανέφερε επίσης για την ίδια ότι «αποτελούν μια ομάδα και ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει».
Δεν λάβαμε καμία απάντηση για το νόημα των παραπάνω φράσεων που είναι βαρύτατα προσβλητικές για την θεσμική ιδιότητα της Στενιώτη ως δικαστή και ως προέδρου της Ε.Δ.Ε. και εγείρουν πολλούς συνειρμούς στους πολίτες. Δεν πήραμε καμία εξήγηση για το πώς επιτρέπεται να βραβεύει ένας δικαστικός επιμελητής ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και η βράβευση αυτή να γίνεται «δια χειρός» της Στενιώτη. Η πρόεδρος της Ένωσης παρέστη στην εκδήλωση με την ιδιότητά της αυτήν και όχι ιδιωτικά.
Ο συγκεκριμένος δικαστικός επιμελητής είναι αυτός που κατηγορήθηκε το 2017 για δηλώσεις του σε βάρος πολιτών του Ρεθύμνου που αγωνίζονταν εναντίον των πλειστηριασμών και τους αποκάλεσε «βρωμιάρηδες, άπλυτους, ξεδοντιάρηδες». Οι διαχρονικές σχέσεις του με τους προέδρους της Ένωσης είναι και μόνο για τον λόγο αυτό εξόχως προβληματικές. Σε άλλη εκδήλωση του 2020 για την οποία υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό ο δικαστικός επιμελητής και επιστήθιος φίλος της Στενιώτη απευθύνει σεξιστικά σχόλια σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων χαρακτηρίζοντας την μία «όμορφο εισαγγελικό παρεδράκι» και την άλλη ότι «πέφτουν οι δικογραφίες από τα χέρια των δικηγόρων όταν την βλέπουν».
Στην ίδια εκδήλωση γεννήθηκαν πολλά ερωτηματικά από τις ευχαριστίες του δικαστικού επιμελητή σε προσωπική του υπόθεση προς την ανώτατη δικαστική λειτουργό που βράβευσε φέτος. Υπάρχει φωτογραφικό υλικό από πολλές άλλες εκδηλώσεις της Ένωσης στις οποίες παρευρίσκεται ο συγκεκριμένος δικαστικός επιμελητής χωρίς να τον συνδέει τίποτα με τις εκδηλώσεις αυτές. Συγκεκριμένα τον βλέπουμε στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε η Ε.Δ.Ε για τα μέλη της στη Θεσσαλονίκη πριν από έναν μήνα.
Στο επιστημονικό συνέδριο που διοργάνωσε η Ε.Δ.Ε. αποκλειστικά για τα μέλη της, στο ξενοδοχείο Costa Navarino. Στην εκδήλωση της Ε.Δ.Ε. στην λίμνη Καϊάφα το καλοκαίρι του 2022 όπου μάλιστα στο πρόγραμμα της εκδήλωσης φέρεται ως υπεύθυνος! Η Στενιώτη είναι επίσης παρούσα σε κοπή πίτας του γραφείου του δικαστικού επιμελητή και το 2022. Δεν λάβαμε καμία απάντηση για τον ρόλο του κ Παναγόπουλου και με ποια ιδιότητα καλείται σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις της Ένωσης.
Ξεπερνούμε τις συκοφαντίες και τις ασυναρτησίες περί φαλλοκρατικών αντιλήψεων, λες και το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το φύλο της και όχι οι πράξεις της, περί υποστηρικτή του τρομοκράτη και άλλες γελοίες προφάσεις και φτάνουμε στα χονδροειδέστατα ψέματα που τα εμφανίζει ως απολογία.
Δήθεν η εκδήλωση της 12ης Φεβρουαρίου 2023 ήταν κάλεσμα στην ονομαστική της εορτή την στιγμή που είναι εμφανές στον καθένα ότι το βίντεο ξεκινάει με τον τίτλο «κοπή πίτας του Γιάννη Παναγόπουλου» και ο τελευταίος είναι ο οικοδεσπότης που απευθύνεται στους συγκεντρωμένους και τους καλωσορίζει. Καμία απολύτως αναφορά δεν γίνεται σε όλη την διάρκεια του βίντεο σε «ονομαστική εορτή» αλλά αυτό αποτελεί εφεύρημα σημερινό. Το παραπάνω βίντεο ήταν μέχρι προχθές αναρτημένο στο FB του δικαστικού επιμελητή και όχι της «εορτάζουσας» Στενιώτη.
Μένει πλέον να απαντήσουν οι συνάδελφοι που παραβρέθηκαν εκεί εάν γνώριζαν ότι ήταν εκδήλωση του συγκεκριμένου επιμελητή ή παρασύρθηκαν από την Στενιώτη και πίστευαν ότι πρόκειται για συγκέντρωση δικαστικών λειτουργών. Βαφτίστηκε από την Στενιώτη χαφιεδισμός η παρακολούθηση των βίντεο που ήταν σε δημόσια θέαση και «κατέβηκαν» βιαστικά παραπέμποντας σε δράση συγκεκριμένων ανθρώπων που επιχειρούν να αποκρύψουν στοιχεία. Τα βίντεο αυτά θα είναι στην διάθεση των αρμόδιων αρχών εφόσον μας ζητηθεί.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτοφανές σκάνδαλο που θέλει περαιτέρω διερεύνηση. Αυτό είναι που απαιτούν οι πολίτες και οι συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς που υπηρετούν έντιμα τον θεσμό και έχουν μείνει άναυδοι από τις αποκαλύψεις που καλπάζουν. Δεν θα ασχοληθούμε με την προφανή πρόθεση της Στενιώτη να αποπροσανατολίσει την συζήτηση και να την εκτρέψει αλλού με τις «απειλές» μέσω φίλων της δημοσιογράφων για την δημοσιοποίηση της συζήτησης του β’ μέρους της περσινής ΓΣ που ήταν πάντα και παραμένει απόρρητη. Το γεγονός ότι επαναφέρουν ως σωσίβιο ένα ζήτημα που έχει κλείσει με αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ του Χαράλαμπου Σεβαστίδη και της Ελευθερίας Κώνστα στο προηγούμενο ΔΣ και ότι δεν διστάζουν να δημοσιοποιήσουν την κλειστή συνεδρίαση του β’ μέρους της ΓΣ που γίνεται χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων ούτε συναδέλφων άλλων Ενώσεων αλλά αποκλειστικά μελών της ΕΔΕ, αποδεικνύει από μόνο του το παιχνίδι που θα επιχειρηθεί. Αναμένουμε σήμερα τις τοποθετήσεις και των υπολοίπων μελών του προεδρείου. Να μας ενημερώσουν εάν και πόσοι γνώριζαν την δραστηριότητα Στενιώτη και αν αποδοκιμάζουν ή επικροτούν την στάση της. Το Δικαστικό Σώμα και η κοινωνία περιμένουν απαντήσεις”.
η κα Στενιώτη αντιδρά για πρώτη φορά τόσο έντονα, στέλνοντας προφανώς μήνυμα μη ανοχής προσωπικών επιθέσεων αφού όπως λέει “προσπαθεί να πλήξει την τιμή μου, την υπόληψή μου, την αξιοπρέπειά μου και εν γένει την προσωπικότητά μου και το έργο μου με τη χρήση στοιχείων από την προσωπική και οικογενειακή μου ζωή, από τη συμμετοχή σε εκδήλωση φίλων μου”.

Μαργαρίτα Στενιώτη: “Φαλλοκρατισμός”

Η κα Στενιώτη σε χθεσινή της ανακοίνωση έκανε λόγο για αδυναμία του πρώην προέδρου της Ένωσης να αποδεχτεί την ήττα στις εκλογές και την “πανωλεθρία της ομάδας του”: “…ο «χαφιεδισμός» είναι φαινόμενο άλλων εποχών επικίνδυνων για τη Δημοκρατία.
Η αποδόμηση προσωπικοτήτων από τον υποστηρικτή τρομοκράτη και τον αδελφό του, Χαράλαμπο Σεβαστίδη, όπως έπραξε ο τελευταίος και με τη γενική γραμματέα της Ένωσης και με δεδομένο ότι δεν μπορούν οι αδελφοί Σεβαστίδη να δεχθούν λόγω φαλλοκρατικών αντιλήψεών τους, ότι στο τιμόνι της ΕΝΔΕ είναι δύο γυναίκες δεν θα περάσει”, αναφέρει και υπογραμμίζει πως “..αν υπάρχει κάτι ηθικά μεμπτό στο να συμμετέχω σε κοινωνική εκδήλωση και να καλώ και 20 συναδέλφους υπάρχουν δικαστικά όργανα να επιληφθούν”.
Καταλήγει δε πως θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της : “…Αφήνουμε στο περιθώριο αυτούς που αρέσκονται να ασχολούνται με την «κλειδαρότρυπα», αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όλων όσων αυτές τις ημέρες με τοποθετήσεις, σχόλια κλπ. πλήττουν την προσωπικότητά μου”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κας Στενιώτη είχε ως εξής:

Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑΣ

“Η καταλλαγή που έχει επέλθει στην Ένωση, η αποδοχή του έργου του νυν Προεδρείου από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ενοχλεί τη μειοψηφία του ΔΣ.
Οκτώ μήνες μετά την εκλογική διαδικασία και την πανωλεθρία της ομάδας του ο πρώην Πρόεδρος της ΕΝΔΕ Σεβαστίδης δεν μπορεί να αποδεχθεί την ήττα του καθώς και την ήττα των φίλων του σ’ άλλη Δικαστική Ένωση.
Κάνουμε πράξη αυτό που εξαγγείλαμε. Η Ένωση δεν θα είναι βραχίονας κομμάτων και συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης αλλά ανεξάρτητη και θα έχει γνώμονα όλων των ενεργειών της την αναβάθμιση του Κύρους της και προτεραιότητα αυτής θα αποτελεί η βελτίωση της καθημερινότητας του Δικαστή.
Αυτό δεν αρέσει στον πρώην Πρόεδρο και προσπαθεί να πλήξει την τιμή μου, την υπόληψή μου, την αξιοπρέπειά μου και εν γένει την προσωπικότητά μου και το έργο μου με τη χρήση στοιχείων από την προσωπική και οικογενειακή μου ζωή, από τη συμμετοχή σε εκδήλωση φίλων μου, απο το κάλεσμα για την ονομαστική μου εορτή την 12-2-2023, απο τις καλοκαιρινές μου διακοπές κλπ. Αν υπάρχει κάτι ηθικά μεμπτό στο να συμμετέχω σε κοινωνική εκδήλωση και να καλώ και 20 συναδέλφους υπάρχουν δικαστικά όργανα να επιληφθούν.
Επειδή έχω λάβει γνώση όλων των στοιχείων, που αναρτά ο πρώην πρόεδρος της ΕΝΔΕ σε ομάδα Viber που ο ίδιος χειρίζεται, ένα έχω να πω, ότι ο «χαφιεδισμός» είναι φαινόμενο άλλων εποχών επικίνδυνων για τη Δημοκρατία. Η αποδόμηση προσωπικοτήτων από τον υποστηρικτή τρομοκράτη και τον αδελφό του, Χαράλαμπο Σεβαστίδη, όπως έπραξε ο τελευταίος και με τη γενική γραμματέα της Ένωσης και με δεδομένο ότι δεν μπορούν οι αδελφοί Σεβαστίδη να δεχθούν λόγω φαλλοκρατικών αντιλήψεων τους, ότι στο τιμόνι της ΕΝΔΕ είναι δύο γυναίκες δεν θα περάσει (το metoo καλά κρατεί) και τούτο διότι σήμερα είμαι εγώ και η γενική γραμματέας (θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση και βιντεοληπτικό υλικό), αύριο θα είναι άλλοι συνάδελφοι. Εξάλλου, υπάρχει προηγούμενο συναδέλφου, που παραπέμφθηκε στα πειθαρχικά όργανα απο τον πρώην πρόεδρο Σεβαστίδη και αθωώθηκε πανηγυρικά.
Προχωράμε μπροστά με ήθος, εργατικότατα, μεθοδικότητα και διάθεση προσφοράς στους συναδέλφους. Αφήνουμε στο περιθώριο αυτούς που αρέσκονται να ασχολούνται με την «κλειδαρότρυπα», αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όλων όσων αυτές τις ημέρες με τοποθετήσεις, σχόλια κλπ. πλήττουν την προσωπικότητά μου δημόσια, σε έντυπα, ομάδες Viber, sites και βέβαια έναντι γνωστής εφημερίδας, που με έχει, επί μεγάλο διάστημα, στοχοποιήσει και, στους φέροντες κουκούλες, πληροφοριοδότες αυτής”.
Μαργαρίτα Στενιώτη
Πρόεδρος ΕΝΔΕ