Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επίσημα διαπιστευμένος φορέας στα όργανα της ευρωπαϊκής ένωσης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων (European Lawyers Foundation) και τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Ρουμανίας, Πολωνίας και Τσεχίας συμμετέχει από κοινού με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CiviLAW” Training of lawyers on EU instruments on insolvency law and family law (JUST-JTRA-EJTR-AG-2020-101005779)

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται σε ποσοστό 90/100 από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Δικαιοσύνη και μόλις σε ποσοστό 10/100 από τον συμβεβλημένο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Στο πλαίσιο του προγράμματος CIVILAW πραγματοποιούνται σεμινάρια κατάρτισης τόσο για το οικογενειακό δίκαιο όσο και για το πτωχευτικό δίκαιο ανακοινώνονται από την ιστοσελίδα του ΔΣΑ.

Συντονιστής του Προγράμματος, Νικόλαος Β.Κουτκιάς, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην CCBE.

Σε εκτέλεση του προγράμματος την Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία σεμινάριο Οικογενειακού Δικαίου του προγράμματος CIVILAW στην αίθουσα τελετών του ΔΣΑ «Μιχάλης Ζαφειρόπουλος» (09.00-17.00)

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες δικηγόρους από όλες τις χώρες μια πλούσια θεματολογία γύρω από το οικογενειακό δίκαιο (διαζύγιο, ακύρωση γάμου, ζητήματα γονικής μέριμνας, διεθνής αρπαγή τέκνων, εφαρμογή αποφάσεων οικογενειακού δικαίου κλπ.) με εισηγητές έμπειρους νομικούς από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών αλλά και από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Τσεχίας και Πολωνίας που θα αναλύσουν και την εφαρμογή του οικογενειακού δικαίου σε κάθε χώρα με παραδείγματα. Επισυνάπτεται σχέδιο προγράμματος.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα και θα συμμετέχουν εκτός των Ελλήνων δικηγόρων 7 δικηγόροι από τους δικηγορικούς εταίρους του προγράμματος ( Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Ρουμανία, Πολωνία και Τσεχία).

Στο χώρο του σεμιναρίου θα υπάρχει υπηρεσία catering για τους συμμετέχοντες (buffet, soft drinks και καφές). Στους συμμετέχοντες δικηγόρους θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμέτοχής είναι η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50 ευρώ για τους Δικηγόρους Αθηνών και Πειραιά, και περιλαμβάνει τη συμμετοχή και το catering.

Καλούνται όσοι Δικηγόροι Αθηνών και Πειραιώς ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο CIVILAW να αποστείλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής τους και δήλωση ανάληψης της υποχρέωσης για καταβολή του ποσού των 50 ευρώ προς τον ΔΣΑ, στο email [email protected] (κ. Τσίρη Αναστασία) μέχρι τις 02 Iουνίου 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ