Τη δική του παρέμβαση στην υπόθεση της Ρόδου, χωρίς, όπως τονίζει, να υπεισέρχεται στις λεπτομέρειες, έκανε το πρωί της Δευτέρας ο Θανάσης Παπαϊωάννου.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ και ειδικός στο Εργατικό Δίκαιο τόνισε στο Ελληνικό Ατομικό Εργατικό Δίκαιο συμπεριλαμβάνονται διατάξεις που δεν μπορούν να παραβιαστούν ακόμα και όταν ο εργαζόμενος συμφωνήσει ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε αναλυτικά: “Αποφεύγω συνειδητά να σχολιάζω την τρέχουσα επικαιρότητα, ιδίως επειδή δεν γνωρίζω τα πραγματικά περιστατικά κάθε επίμαχης υπόθεσης.

Επειδή όμως διαβάζω πολλά αυτές τις ημέρες για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και επειδή η επιστημονική μου ειδίκευση είναι το Εργατικό Δίκαιο, δικαιούμαι και ίσως υποχρεούμαι να πω το εξής: στο Ατομικό Εργατικό Δίκαιο (και όχι μόνο το ελληνικό) υπάρχουν πολλές διατάξεις -και ιδίως αυτές που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια του εργαζομένου- που δεν μπορούν να παραβιασθούν ακόμη και εάν ο εργαζόμενος συμφωνήσει, ακόμη και εάν δοθεί μεγάλη αμοιβή γι’ αυτές. Κατά συνέπεια, τα επιχειρήματα περί υψηλού μισθού, φιλοδωρημάτων κ.λπ. δεν έχουν θέση στη σχετική συζήτηση.

Αυτά, και χωρίς να υπεισέρχομαι στην ουσία της υπόθεσης, την οποία δεν γνωρίζω στην πληρότητά της”.

Στον Εισαγγελέα

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται αναμένεται να κατατεθούν στον εισαγγελέα της Ρόδου στοιχεία για το περιστατικό με τον σερβιτόρο σε beach bar, που σχεδόν κολυμπάει για να εξυπηρετήσει πελάτες πάνω σε θαλάσσια πλατφόρμα, κατασκευή, που, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, είναι παράνομη.

Στο beach bar επιβλήθηκε πρόστιμο για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές, από το Λιμεναρχείο της Ρόδου.

Σημειώνεται ότι για το θέμα είχε δοθεί εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.06.2023 και στις 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί οι σχετικές δικογραφίες.

Υπενθυμίζεται ότι για το περιστατικό εξέδωσαν ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στο beach bar όπου από την πλευρά τους τονίζουν πως ούτε εκβιάζονται αλλά ούτε και εξαναγκάζονται να κάνουν πράγματα που δεν επιθυμούν.

Να θυμίσουμε ότι και ο ίδιος ο σερβιτόρος έχει αποφανθεί ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα, ενώ ο ιδιοκτήτης του beach bar έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό. Επίσης, η επιχείρηση θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ