Μέρη της απολογίας του Αντόνιο Παντσέρι στις βελγικές αρχές για το Qatargate, δημοσιεύει σήμερα η La Repubblica.

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής – ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι – έχει «δώσει»… αποδείξεις και ονόματα, διότι θέλει να κάνει συμφωνία για να πέσει στα «μαλακά», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Παντσέρι φέρεται να έδωσε πληροφορίες για τους ευρωβουλευτές Φραντσέσκο Κοτζολίνο από το Δημοκρατικό Κόμμα, τον σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, για τον οποίο είπε «επισκέφθηκε το Κατάρ», αλλά και την Μαρία Αρένα για την οποία είπε «ξέρω ότι πήγε μια φορά στο Κατάρ και πήρε δώρα».

Επίσης, στην απολογία του φαίνεται να επιβεβαιώνει και τον ρόλο του πρεσβευτή του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν, ως ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του και τους Ιταλούς πολιτικούς, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Διαβάστε ακόμα: La Repubblica για Qatargate: «Η Καϊλή εκτελούσε εντολές Παντσέρι – Ήταν στο επίκεντρο της κλίκας»

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής είπε επίσης; ότι η «συμφωνία» με το Κατάρ ξεκίνησε το 2019, όταν δηλαδή δεν επανεξελέγη ευρωβουλευτής, ως «απόδειξη» ότι δεν πήρε λεφτά την περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής.

Επίσης, ο Παντσέρι αναφέρθηκε και στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του – 700.000 ευρώ σε 50ευρα – και υποστήριξε ότι τα λεφτά αυτά δεν προορίζονταν για κάποιον άλλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ