Αποφυλακίζεται ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, Francesco Giorgi, σύντροφος της προφυλακισμένης για την ίδια υπόθεση Ελληνίδας ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλή.
Ο Giorgi αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όπως έκανε γνωστό η βελγική εισαγγελία στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι «στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο παρουσιάστηκε σήμερα (23/2/2023) ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών.
Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F.G. αλλά υπό τους όρους, ηλεκτρονικό βραχιόλι.
Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός δεκαπέντε ημερών.
Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση».
Στο ίδιο κελί με Panzeri

Είχε προηγηθεί νέα ακρόαση του Giorgi ενώπιον των βελγικών αρχών.
Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης του πελάτη του, ο συνήγορος του Giorgi είπε μόνο πως όλα θα απαντηθούν το απόγευμα, με την ανακοίνωση της εισαγγελίας σχετικά με το εάν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση του Giorgi ή ίσως αφεθεί με περιοριστικούς όρους
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύντροφος της Καϊλή και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Antonio Panzeri βρέθηκαν στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες.
Υπενθυμίζεται πως ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής έχει συνάψει συμφωνία με τις βελγικές αρχές να δώσει πληροφορίες με αντάλλαγμα μείωση της ποινής του.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως οι βελγικές αρχές επέτρεψαν την παραμονή Giorgi και Panzeri στο ίδιο κελί, αφού οι εμπλεκόμενοι στο Qatar Gate μπορεί να συμφωνήσουν να αλλάξουν όσα θα καταθέσουν.

www.bankingnews.gr