Ιδιοκτήτης έχασε το ξενοδοχείο στην Καστοριά μετά από πλειστηριασμό και οι αστυνομικοί έσπευσαν για να τον απομακρύνουν με βίαιο τρόπο.
Ο ξενοδόχος αρνήθηκε να βγει και τότε ξεκίνησε η επιχείρηση που ήταν επεισοδιακή όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.
Οι φωνές, οι ύβρεις και τα σπρωξίματα έφεραν αντιδράσεις και στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση για τα όσα έγιναν.
Οι αντιδράσεις στην πόλη συνεχίζονται.
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ 23 Φεβρουαρίου στην Καστοριά μετά την κατάσχεση ξενοδοχείου το οποίο βγήκε σε πλειστηριασμό.
Οι εικόνες που ακολούθησαν καταγράφηκαν από κινητά τηλέφωνα, με τον ιδιοκτήτη να βγαίνει «σηκωτός» από αστυνομικούς.
Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, φίλοι της οικογένειας του ιδιοκτήτη που θα έχανε την περιουσία του, σε μια προσπάθεια μήπως καταφέρουν να το αποτρέψουν.
Παράλληλα με αυτούς όμως, συγκεντρώθηκε και ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στο σημείο υπήρχε και ασθενοφόρο σε περίπτωση που χρειαζόταν.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον ξενοδόχο και του πέρασαν χειροπέδες, προκαλώντας στους αυτόπτες μάρτυρες οργή.
«Αλήτες, δεν είναι φονιάς»
 ακούγεται στο βίντεο που δημοσίευσε το Focus Fm. Παρόντες ήταν και οι γονείς του ξενοδόχου, που προσπαθούσαν να τραβήξουν τους αστυνομικούς.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες στην Καστοριά, με την πρωτοφανή αστυνομική βία στην κατάσχεση επιχείρησης, είναι μόνο σκηνές από το μέλλον», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Χθες ήταν ένα ξενοδοχείο, αύριο θα είναι χιλιάδες πρώτες κατοικίες.
Φρόντισε για αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει με τον πτωχευτικό της την προστασία της πρώτης κατοικίας και πριμοδοτεί την ασυδοσία τραπεζών και funds», σημειώνει, τονίζοντας πως «σκηνές βίαιης έξωσης με ΟΠΚΕ, που είχαμε δει μόνο στην Ισπανία του Ραχόι, σύντομα θα γίνουν καθημερινότητα στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη».
«Στις εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν: Θέλουν προστασία πρώτης κατοικίας και ρύθμιση χρεών ή τα σπίτια τους στους κάθε λογής Πάτσηδες;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.