Απεργία στα ΜΜΜ την Πρωτομαγιά. Χειρόφρενο τραβούν οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς καθώς προχωρούν σε απεργία για να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις εκείνης της ημέρας.

Η ανακοίνωση των εργαζόμενων στα μέσα σταθερής τροχιάς έχει ως εξής:

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια (137) από εκείνη την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι αγώνες όμως για ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα (τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια), δεν είναι μόνο επίκαιροι αλλά και απαραίτητοι!

Τα Σωματεία μας, αποτίνουν φόρο τιμής στην ιερή αυτή ημέρα και ενώνουν τη φωνή τους με όλες τις συλλογικότητες, ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει το λαό όλες οι μέχρι τώρα εφαρμοσμένες αντεργατικές διατάξεις της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης.

Ζητάμε:

Κατώτατο μισθό, αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων,
Ουσιαστικές αυξήσεις στα εισοδήματά μας,
Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό,
Δημόσιο και Καθολικό Σύστημα Υγείας.
Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες,
Διεκδικούμε προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι οργανικές ανάγκες της επιχείρησης με μόνιμο προσωπικό για τη εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Μέσου, προς όφελος των επιβατικού κοινού.
Συμμετέχουμε καθολικά στην 24ωρη Απεργία, που κήρυξαν για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ και συμμετέχουμε, επίσης, στην απεργιακή συγκέντρωση στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 11:00 π.μ.

Τα δρομολόγια σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Την Πρωτομαγιά, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από 09:00 έως 21:00.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις, τόσο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ όσο και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τη Δευτέρα 1η Μαΐου ακινητοποιημένα θα είναι λεωφορεία και τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα ΚΤΕΛ αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Θεσσαλονίκη: Με προσωπικό ασφαλείας η κυκλοφορία των αστικών
Με προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορήσουν τα αστικά λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, 1η Μαΐου 2023, συνεπεία της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ, κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ