Αποζημίωση ύψους 5.000 ευρώ, επιδίκασε σήμερα (1/10/2020) το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας για υπόθεση τραυματισμού ενός 7χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια του σχολικού διαλλείματος, αναγνωρίζοντας ευθύνη του Δημοσίου.

Ειδικότερα βάσει της απόφασης, το ελληνικό δημόσιο φέρει αστική ευθύνη, λόγω της αναποτελεσματικής επιτήρησης του παιδιού κατά τη διάρκεια του διαλλείματος από τους δασκάλους του.

Χαρακτηριστικά, αναφέρεται πως ο Διευθυντής του σχολείου είναι υπεύθυνος, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των μαθητών (απόφαση 7091/2020).

Οι δικαστές επικαλούνται τις διατάξεις της “οργάνωσης και λειτουργίας Δημοτικών σχολείων”, που ορίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν καθήκοντα εφημερευόντων, έχουν την ευθύνη της επιτήρησης “για την προστασία και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, τον έλεγχο καθαριότητας των σχολικών χώρων και σε ό,τι έχει σχέση με την υγιεινή και την ασφάλειά τους”.

Η υπόθεση

Την ώρα που το 7χρονο αγοράκι έπαιζε στο προαύλιο χώρο του σχολείου, τραυματίστηκε από κομμάτι λεπτής σιδερόβεργας στο πρόσωπο.
Η σιδερόβεργα εξείχε στο διαχωριστικό συρματόπλεγμα που χώριζε το Δημοτικό από το Νηπιαγωγείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ