Ξεκίνησε σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για το στυγερό έγκλημα με θύμα τον ποινικολόγο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν, μέλη της οικογένειας του γνωστού ποινικολόγου καθώς και ο σωφρονιστικός υπάλληλος Αντ. Αραβαντινός.
Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία για το παρασκήνιο του στυγερού εγκλήματος προέκυψαν στο ακροατήριο με αφορμή την κατάθεση του γιου του θύματος, Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, με στοιχεία που προσκόμισε στη δίκη.
Επιπλέον, η σύζυγος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στην δική της κατάθεσή έκανε λόγο για σχέδιο δολοφονίας εις βάρος του συζύγου της, απορρίπτοντας την εκδοχή του ατυχήματος που προβάλλουν οι κατηγορούμενοι.
Ο αδελφός του θύματος, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, μίλησε για συμβόλαιο θανάτου λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ο κατηγορούμενος πήγε αποφασισμένος να τον βγάλει από τη μέση. Δεν υπήρχε άλλη πρόθεση, πλην της εκτέλεσης».
Και αυτό γιατί όπως είπε ο αδελφός του, είχε συμβουλεύσει τον Αριστείδη Φλώρο να μην υποκύψει στον εκβιασμό να δώσει 5 εκατ. ευρώ σε Αλβανούς κρατούμενους, οι οποίοι τον είχαν «δείξει» ως τον ηθικό αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου.
«Ο Φλώρος εκβιαζόταν από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού» είπε στην κατάθεση του ο πρώην αρχιφύλακας, Α. Αραβαντινός.
Όμως είπε και κάτι ακόμη σημαντικό: ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τού είχε εκμυστηρευθεί πως ο πελάτης του κινδυνεύει περισσότερο από δικηγόρους παρά από τους Αλβανούς κρατούμενους.
Δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι τρεις κατηγορούμενοι της υπόθεσης  οι οποίοι σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη.
Οι συγκεκριμένοι κακοποιοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες και για συμμετοχή στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών».

Η κατάθεση του γιου του θύματος

Συνομιλία που είχε στο διαδίκτυο ο πατέρας του Μιχάλης, με έναν άνδρα με το ψευδώνυμο Vas προσκόμισε ο γιος του θύματος.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το πρόσωπο αυτό είναι ο Αριστείδης Φλώρος.
Όπως είπε ο ίδιος, από την επίμαχη συνομιλία προκύπτει καθαρά η προσπάθεια εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου (τον οποίο υπερασπιζόταν ο Μ. Ζαφειρόπουλος) από γνωστό δικηγόρο της Αθήνας, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Γιώργο Αντωνόπουλο στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του.

Η συνομιλία

-«vas»: Hi, Μιχάλη. Πρέπει να ξέρω το συντομότερο δυνατό ότι αυτά που σου είπα ισχύουν από την άλλη πλευρά. Δες αν έχουμε νέα, as soon as possible
-Μιχάλης: Ok
Στις 24/7/2017 λαμβάνει χώρα άλλη συνομιλία:
-«vas»: Μου είπε η Καρολίνα. Ποιος από τους δυο είναι ο παραδόπιστος; Ο πιο μεγάλος σε ηλικία;
-Μιχάλης: Ο πιο μεγάλος. Ο άλλος συμφωνεί με εσένα. Αύριο έχω ραντεβού με τον μεγάλο (σ.σ δικηγόρο).
Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε πως την επόμενη ημέρα πράγματι, ο πατέρας του είχε ραντεβού με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Γιώργο Αντωνόπουλο στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ