Δεν είναι τόσο ασφαλές όσο φαίνεται το να φορτίζεις το κινητό σου σε κοινόχρηστους σταθμούς φόρτισης όπως σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία και καταστήματα καθώς η συσκευή μπορεί να παραβιαστεί από χάκερ.Όπως προειδοποιεί το FBI υπάρχει κίνδυνος να υποκλαπούν δεδομένα ή οι χακερς να εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό στα κινητά τηλέφωνα.
Πρόκειται για μια πρακτική, γνωστή ως «juice jacking», η οποία επιτρέπει σε παραβάτες να χρησιμοποιούν τα καλώδια USΒ για να φυτεύουν ιούς ή να υποκλέπτουν αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλα δεδομένα μέσα σε λίγα λεπτά.
Αυτός ο κίνδυνος υπάρχει από το 2011, όταν ερευνητές που συμμετείχαν στο συνέδριο χάκινγκ DefCon δημιούργησαν έναν κακόβουλο σταθμό φόρτισης για να αναδείξουν τον δυνητικό κίνδυνο, αναφέρει η Washington Post.
Αν και παραμένει ασαφές πόσο συχνές είναι οι επιθέσεις αυτού του είδους, οι επανειλημμένες προειδοποιήσεις από φορείς κυβερνοασφάλειας καθιστούν σαφές ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός.
Προειδοιήσεις έχουν εκδοθεί από τις αρχές της Καλιφόρνιας και της Ινδίας και από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Τόνι Κόουλσον, εκτελεστικό διευθυντή του Κέντρου Κυβερνοασφάλειας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, πιο ασφαλείς, αν και όχι απόλυτα, είναι οι ασύρματοι φορτιστές και οι φορτιστές της νεότερης τεχνολογίας USB-C.
Ασφαλή είναι επίσης τα καλώδια USB που δεν διαθέτουν υποδοχείς δεδομένων και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για φόρτιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ