Πυρά κατά του συνόλου του πολιτικού προσωπικού του νομού Μαγνησίας εξαπέλυσε μιλώντας σήμερα το πρωί στο Ράδιο Ένα 102,5 ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος με αφορμή την εξέλιξη που δρομολογείται για να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο στην περιοχή της Νεάπολης τονίζοντας ότι ντρέπεται γι΄ αυτή την εξέλιξη.
Σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό κ. Χρήστου Τριαντόπουλου ότι επίκειται εντός του επόμενου διαστήματος η ψήφιση νομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών στο οποίο έχει ενσωματωθεί διάταξη που αφορά στα έργα ΣΔΙΤ για την ανέγερση νέων Δικαστικών Μεγάρων που θα γίνουν σε Βόλο και Λαμία, ο κ. Στρατηγόπουλος έκανε λόγο λανθασμένη απόφαση η οποία είναι απλώς «διεκπεραιωτική» και η οποία δεν ταιριάζει στην ιστορία τις δυνατότητες και την προοπτική της και η οποία θα τη δεσμεύσει για τις επόμενες δεκαετίες. Αναφορικά με το δημοψήφισμα το οποίο είχε εξαγγείλει ότι θα διενεργήσει, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου το προσδιόρισε μέσα στον Οκτώβρη, εκτιμώντας μάλιστα ότι η άποψη του κλάδου θα είναι αποδοκιμαστική προς την λύση αυτή που προωθείται.
«Υπάρχει απόλυτη συνειδητοποίηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου αλλά και των συναδέλφων δικηγόρων για το τι είδους μεταχείριση μας επιφυλάσσει το υπουργείο Δικαιοσύνης και το πολιτικό προσωπικό της περιοχής και αυτή την αίσθηση που έχουμε, όταν έρθει ο καιρός, θα την ανταποδώσουμε με τον τρόπο που πρέπει», σημείωσε ο ίδιος.
Ο Χρήστος Στρατηγόπουλος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου τόνισε ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που ανακοινώθηκε εν είδη προαναγγελίας ψήφισης της συγκεκριμένης διάταξης από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλο, είναι μια απολύτως προβλεπόμενη διοικητική εξέλιξη, με την έννοια ότι μετά την ολοκλήρωση της προεργασίας τους προηγούμενους μήνες, σε σχέση με το πολεοδομικό και ρυμοτομικό καθεστώς του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου στη Νεάπολη Βόλου.
Όπως είπε, με δεδομένο ότι το ακίνητο ανήκει κατά κυριότητα στο υπουργείο Οικονομικών, θα έπρεπε να παραχωρηθεί στον αρμόδιο φορέα της Πολιτείας για τα Δικαστικά Μέγαρα, που είναι το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων, στο οποίο και θα παραχωρηθεί.
«Η εξέλιξη δεν μας ξαφνιάζει ήταν απολύτως αναμενόμενη, στη λανθασμένη επιλογή της Πολιτείας και κυρίως των υποστηρικτών αυτής σε επίπεδο Βόλου και Μαγνησίας, να αποκτήσει ο Βόλος ένα διεκπεραιωτικό Δικαστικό Μέγαρο στην τελείως ακατάλληλη θέση στην οποία φαίνεται να χωροθετείται», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.
Ο κ. Στρατηγόπουλος ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει η γνωστοποίηση της θέσης του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου για το συγκεκριμένο θέμα, μετά από συνεδρίαση που θα γίνει το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει λίγες μέρες μετά το δημοψήφισμα, όπως είχε ανακοινωθεί και για να αποτυπωθεί η θέση του δικηγορικού σώματος.
Ο πρόεδρος εκτίμησε ότι μέσω του δημοψηφίσματος θα εκφραστεί η σαφής αποδοκιμασία του σώματος για την επιλογή χωροθέτησης του νέου Δικαστικού Μεγάρου, κάτι όμως που απομένει να αποδειχτεί στην πράξη.
Σύμφωνα με τον κ. Στρατηγόπουλο ο ίδιος, η διοίκηση του Συλλόγου και τα μέλη είναι απολύτως συνειδητοποιημένα, τι μεταχείριση του επιφυλάσσει το υπουργείο Δικαιοσύνης και προφανώς το τοπικό πολιτικό προσωπικό στο συγκεκριμένο θέμα. «Αυτή την αίσθηση που έχουμε θα την ανταποδώσουμε όταν έρθει ο καιρός, όπως πρέπει να την ανταποδώσουμε σε όσους κράτησαν και κρατούν αυτή τη στάση», δήλωσε ο πρόεδρος των δικηγόρων. Ο ίδιος είπε ότι αν και ξεκίνησαν σε ένα εντελώς εχθρικό περιβάλλον για τις θέσεις τους, έγιναν μερικές «μεταγραφές» στις θέσεις του ΔΣΒ, αλλά αυτό δεν μεταφράζεται σε κάτι πιο απτό.
«Οποιοσδήποτε κλείνει τα μάτια στο ότι δεσμεύεται η πόλη για τις επόμενες πολλές δεκαετίες στο θέμα του Δικαστικού Μεγάρου με μια διεκπεραιωτική λύση, η οποία δεν ταιριάζει στην ιστορία, στις δυνατότητες και στην προοπτική της, θεωρώ ότι μετέχει της ευθύνης», ανέφερε ο δικηγόρος. Επίσης είπε ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων στην Καβάλα και εκεί οι «ανόητοι» άνθρωποι και η κοινωνία, φρόντισαν να αποκτήσει η πόλη ένα περίλαμπρο Δικαστικό Μέγαρο πάνω στο παραθαλάσσιο μέτωπο, που είναι πιο στενό και προβληματικό από το δικό μας. Εμείς εδώ προσπαθούμε να διεκπεραιώσουμε την υπόθεση για να φύγουμε από την υποχρέωση και σ’ αυτό έχουν όλοι ευθύνες επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΣΒ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ