Λεπτό προς λεπτό παρακολουθούν οι ελληνικές «ειδικές» υπηρεσίες πληροφοριών τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σε μία προσπάθεια αξιολόγησης του κινδύνου και λήψης αμιγώς προληπτικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν κρίθηκε ότι θα πρέπει να ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στους στόχους ισραηλινού και παλαιστινιακού ενδιαφέροντος σε ελληνικό έδαφος. Για παράδειγμα, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε διπλωματικούς ισραηλινούς στόχους αλλά και σε μεγάλες εταιρίες ισραηλινών συμφερόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αυξηθούν οι εμφανείς περιπολίες γύρω από τους στόχους αυτούς (με περιπολικά και μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), ενώ στα έκτακτα μέτρα θα συνδράμουν «αθέατοι» αστυνομικοί με πολιτικά που θα είναι επιφορτισμένοι με την έγκαιρη ειδοποίηση σε τυχόν εντοπισμό ύποπτων κινήσεων.

Εγρήγορση ζητήθηκε και σε σχέση με παλαιότερες αναφορές που αφορούν σε ομάδες που έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις -χαμηλής επιχειρησιακής εμβέλειας- σε εβραϊκούς στόχους στην Αθήνα.

Αντιτρομοκρατική και Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών βρίσκονται σε επιφυλακή για τη συλλογή πληροφοριών, κυρίως όσον αφορά σε μουσουλμάνους που έχουν «χαρτογραφηθεί» ως ακραίοι αντισημίτες. Το «δίχτυ» ασφαλείας αφορά και σε επιτήρηση προσώπων και χώρων σε νησιά του Αιγαίου.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι αντίστοιχα μέτρα και συσκέψεις έχουν λάβει χώρα και σε άλλα κράτη, καθώς η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή είναι ένα θέμα που αφορά τους πάντες και κανείς τη δεδομένη στιγμή δε μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή του.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ