Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενεργοποίησε το Άρθρο 40 Aleph, κηρύσσοντας επίσημα τον πόλεμο για πρώτη φορά μετά το 1973 και τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ. Πλέον, η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων για να απαντήσει με όποιον τρόπο κρίνει κατάλληλο στις παλαιστινιακές επιθέσεις.

“Μόνο ερείπια”

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε χθες βράδυ ότι “η Χαμάς ξεκίνησε έναν σκληρό και μοχθηρό πόλεμο” με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να δεσμεύεται για μια “πανίσχυρη εκδίκηση”, μιλώντας για μια μαύρη μέρα για το εβραϊκό κράτος.

“Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, αλλά το τίμημα θα είναι βαρύ”, είπε σε ένα σύντομης διάρκειας τηλεοπτικό του διάγγελμα.

“Αυτό που συνέβη σήμερα δεν έχει ξανασυμβεί στο Ισραήλ και θα φροντίσω να μην συμβεί ποτέ ξανά. Ολόκληρη η κυβέρνηση στέκεται πίσω από αυτήν την απόφαση. Ο ισραηλινός στρατός θα χρησιμοποιήσει άμεσα όλες τις δυνάμεις του για να απενεργοποιήσει τις δυνατότητες της Χαμάς. Θα τους πλήξουμε μέχρι θανάτου, θα τους εκδικηθούμε για τη μαύρη μέρα που επέφεραν στο κράτος του Ισραήλ και στους πολίτες του”, συνέχισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ