Νομικά μέτρα κατά του Βίκτωρος Ρέστη έλαβε η διευθύντρια της ποδοσφαιρικής ομάδας Newcastle United Amanda Staveley, προσπαθώντας να παγώσει αξίωση του εφοπλιστή ο οποίος ζητά να του επιδικαστεί ποσό ύψους 37 εκατ. λιρών, το οποίο υποστηρίζει πως της είχε δανείσει.
Οι δικηγόροι της Staveley κάνουν λόγο για καταχρηστική απαίτηση και ισχυρίζονται πως ο Έλληνας μεγιστάνας δρα εκδικητικά για να προκαλέσει τη χρεοκοπία της.
Η ακρόαση της Staveley, που θεωρείται πρόσωπο – κλειδί στην πρόσφατη εξαγορά της ποδοσφαιρικής ομάδας της Newcastle από το ταμείο του κρατικού πλούτου της Σαουδικής Αραβίας και της οποίας η καθαρή αξία της φέρεται ότι ανέρχεται σε 110 εκατ. λίρες, είχε προγραμματιστεί για τις 11:30 π.μ. της Τετάρτης (τοπική ώρα, ώρα Ελλάδος 13:30).
Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος του δανείου, ενώ αναφέρει ότι το ποσό που ζητά ο Έλληνας εφοπλιστής θα την ωθήσει στη χρεοκοπία.
Σε ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο δικηγόρος της Staveley περιέγραψε ως «αξιοσημείωτη» την απαίτηση της Victor Restis.
Σε κάθε περίπτωση, η δικαστική διαμάχη φέρνει αντιμέτωπους μια από πιο υψηλού προφίλ προσωπικότητες του βρετανικού ποδοσφαίρου με έναν μεγιστάνα που υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία στη ναυτιλιακή βιομηχανία επί περίπου δύο δεκαετίες.
Η Staveley δεν έδωσε το παρών στο δικαστήριο, αλλά σύμφωνα με τους δικηγόρους της η διαμάχη έχει να κάνει με επένδυση 10 εκατ. λιρών που είχε κάνει ο κ. Ρέστης το 2008, έναντι της οποίας έχει απαίτηση για πληρωμή 37 εκατ. λιρών.
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η PCP Capital Partners έχει ήδη προχωρήσει σε σειρά πληρωμών προς τον Ρέστη ύψους 5,2 εκατ. λιρών από το 2009 ως το 2010.
Επίσης, η «εξωφρενική», όπως τη χαρακτηρίζουν, απαίτηση του κ. Ρέστη περιλαμβάνει τόκους πάνω από 30 εκατ. λίρες.
Κατηγορούν δε τον εφοπλιστή για «κατάχρηση διαδικασιών», σημειώνοντας ότι η χρεοκοπία δεν αποτελεί μηχανισμό συλλογής αμφιλεγόμενων χρεών και ότι η διαμάχη θα έπρεπε να λυθεί μέσω διαιτησίας.
Η Staveley ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να απορρίψει την απαίτηση, η οποία είναι ένα επίσημο τελεσίγραφο για την πληρωμή ενός χρέους εντός 21 ημερών.
Πάντως, εάν δεν πληρωθεί ή δεν απορριφθεί από τους δικαστές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο για έκδοση διαταγής πτώχευσης.
Επιπλέον, ο Ρέστης έχει καταθέσει και αίτηση εκκαθάρισης κατά της PCP.
Η Raquel Agnello KC, εκπροσωπώντας τον Ρέστη, είπε ότι τόσο η PCP όσο και η Staveley ήταν «από κοινού και εις ολόκληρον υπεύθυνοι για τα ποσά που ζητήθηκαν».
«Σίγουρα ισχύει ότι δόθηκε δάνειο και το υπόλοιπο παραμένει απλήρωτο».
Η Agnello πρόσθεσε ότι η Staveley είναι «μια εξαιρετικά έμπειρη επιχειρηματίας».
«Η οφειλέτρια καλεί το δικαστήριο να διαπιστώσει ότι υπάρχει διαφωνία για ουσιώδεις λόγους σε σχέση με την ικανότητά της να αντιμετωπίσει ένα απλήρωτο δάνειο και να διαπραγματευτεί ζητώντας επιπλέον χρόνο για πληρωμή. Αυτό από πολλές απόψεις είναι απλώς εγγενώς απίθανο», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ