Ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας μετράει σχεδόν τέσσερις μήνες ζωής, ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει ανοίξει εδώ και 50 ημέρες. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι που σύμφωνα με κάποιες μετρήσεις μπορεί να ανέλθουν δυνητικά στους 180.000 δεν δείχνουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να ενταχθούν στην σχετική ρύθμιση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 22 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και έχουν αποσταλεί στις τράπεζες για έλεγχο. Από την 1η Ιουλίου, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους μέχρι και τις 18 Αυγούστου, δηλαδή στις 7 πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της πλατφόρμας έχουν εισέλθει στην εφαρμογή 68.823 χρήστες, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 14.822 δανειολήπτες ενώ έχουν υποβληθεί μόλις 22 αιτήσεις και έχουν διαβιβαστεί στις τράπεζες.

Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν δείχνουν ιδιαίτερη θέρμη για να ενταχθούν στην ρύθμιση και να τύχουν της προστασίας. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Κανείς δεν γνωρίζει με απόλυτη ασφάλεια. Από τον επόμενο μήνα που θα ξεκινήσουν ξανά οι πλειστηριασμοί θα φανεί το κατά πόσο ο νόμος θα πετύχει ή όχι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ