Την κατά απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση στην υπόθεση της καταγγελλόμενης επίθεσης σε βάρος Γερμανών τουριστών στην περιοχή του Μυλοποτάμου στην Κρήτη, ζητά με παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.
Η εντολή του ανωτάτου εισαγγελέα εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κωδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει ότι “….ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ` απόλυτη προτεραιότητα”.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην παραγγελία αναφέρεται πως αφού η Εισαγγελία έλαβε γνώση όσων φέρονται να τελέστηκαν στον Μυλοπότομο Κρήτης για την καταγγελλόμενη βίαιη επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών ζητείται η κατά προτεραιότητα ανάκριση για την υπόθεση η οποία “παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μεσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες απο όλες τις χώρες του κόσμου”.
Ο εισαγγελέας, σύμφωνα πληροφορίες, επισημαίνει τον κίνδυνο δυσμενών αναφορών που μπορεί να βλάψουν την φιλόξενη εικόνα της χώρας.

Η εντολή είναι για κατ΄απόλυτη προτεραιότητα ανακριση για τα αδικήματα:

– Απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα)

– Επικίνδυνη οδήγηση απο την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπος

– Επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα

– Παράνομη οπλοφορία

– Απειλή και

– Απλή σωματική βλάβη

Οι δράστες είναι πάντως γνωστοί στις αρχές, σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη, Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

«Επέδειξαν μια συμπεριφορά νταήδων», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Καλλιακμάνης, κάνοντας λόγο για τραγικό περιστατικό, που αμαυρώνει την τοπική κοινωνία και το φιλόξενο κρητικό λαό, ενώ πλήττει και τον τουρισμό του νησιού.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, οι τουρίστες προσπέρασαν με το αυτοκίνητό τους το αγροτικό όχημα και οι δράστες, που θεώρησαν ότι τους υποτίμησαν, άρχισαν να τους κυνηγούν και εμβόλισαν το ΙΧ των Γερμανών τουριστών.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

“Εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (23.08.2022) σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τα δύο άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών τουριστών, το οποίο έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 19-08-2022 σε περιοχή του Μυλοποτάμου.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για έναν από αυτούς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της 19-08-2022, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, 38χρονος ημεδαπός οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε 36χρονος ημεδαπός ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί. Στη συνέχεια, οι ημεδαποί συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι.
Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες σε οικίες καθώς και άλλους χώρους ανωτέρω ημεδαπών.
Οι ημεδαποί παραδόθηκαν σε περιπολούντες αστυνομικούς σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας Ανάκρισης.
Επιπλέον, εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ημεδαποί και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για τα περαιτέρω» καταλήγει η Αστυνομία .

Πλήγμα για την εικόνα της Κρήτης

Μετά την περιπέτεια των Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης τους έκανε δώρο μία εβδομάδα διακοπές.
Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος καταδίκασε την απαράδεκτη επίθεση, τονίζοντας ότι “συμπεριφορές τέτοιου είδους δεν συνάδουν με την Κρητική Φιλοξενία και πλήττουν το τουριστικό μας προϊόν”.
Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Δευτέρας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος των δύο ανδρών που είχαν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία και κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος της οικογένειας Γερμανών στο Πέραμα Μυλοποτάμου.
“Ήταν σαν ταινία τρόμου. Δεν μπορούμε να περιγράψουμε πόσο τρομακτικό και εξωπραγματικό ήταν να βλέπεις τη ζωή σου να απειλείται, να βλέπεις έναν άνθρωπο να έρχεται κατά πάνω σου με μαχαίρι. Η αδερφή μου έκλαιγε και προσπάθησα να την προστατέψω, αλλά δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν δεις ένα μαχαίρι. Προκαλεί σοκ” είχαν αναφέρει μιλώντας στην ΕΡΤ, λίγες ημέρες μετά την επίθεση, τα μέλη της οικογένειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ