Παρ’ ολίγον δυστύχημα στον αέρα απετράπει από τύχη, όταν αεροσκάφος της British Airways που έκανε την πτήση Αθήνα-Λονδίνο βρέθηκε σε ελάχιστη απόσταση από το να πέσει πάνω σε ένα drone, σε ύψος 9.600 ποδιών.
Οπως αναφέρει η «Daily Mail», το αεροσκάφος μετέφερε 180 επιβάτες από την Αθήνα στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου και πετούσε με ταχύτητα μεγαλύτερη από 400 χλμ/ώρα, όταν πέρασε ξυστά από ένα drone, σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου. Το περιστατικό συνέβη στις 3 Ιανουαρίου λίγο πριν από τις 4:30 το μεσημέρι. Το Airbus A321 κινούνταν σε πορεία αναμονής κοντά στο Sevenoaks, ενώ περίμενε να κάνει την τελική κάθοδο στο Χίθροου.

Το drone πέρασε πολύ κοντά από το αεροσκάφος

Το drone πετούσε σε ύψος 24 φορές μεγαλύτερο από το συνηθισμένο μέγιστο νόμιμο ύψος που είναι μόλις 120 μέτρα. Ο χειριστής του drone δεν βρέθηκε ποτέ, αλλά αν είχε συλληφθεί θα κινδύνευε με φυλάκιση έως και πέντε χρόνια για έκθεση αεροσκάφους σε κίνδυνο.
Σύμφωνα με την έκθεση του British Airprox Board, οι πιλότοι εκτίμησαν ότι το drone βρισκόταν περίπου 1,5 μέτρο πάνω από το φτερό τους και μόλις 9 μέτρα από το πιλοτήριο τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ